Invinuit de escrocherie si spalare de bani, Constatin Tutu a publicat pe pagina sa de facebook un filmulet in care acesta se scalda intr-un bazin cu apa rece si isi face cruce.

Publicat:26.11.2021, 23:12

La un an si opt luni de cand a ajuns in judecata, dosarul in care fostul deputat PD, Constantin Tutu este invinuit de escrocherie si spalare de bani, bate pasul pe loc. Sedinta de pe data de 5 august a fost amanata din motiv ca judecatorii intaziau la o alta sedinta.

Constantin Tutu este invinuit de escrocherie si spalare de bani. Potrivit procurorilor, acesta ar fi primit 20 de mii de euro de la rudele unui barbat aflat in arest pentru a influenta decizia procurorilor de a-l elibera.

In 2016, cand la putere era Partidul Democrat, Tutu a fost achitat in dosarul omorului lui Alexei Veretco. Initial acesta a fost invinuit de complicitate, insa, dupa ce unul dintre inculpati si-a asumat vinovatia, Tutu a ramas sa fie cercetat pentru huliganism, dupa care a fost scutit de responsabilitate. 

Fostul deputat a parasit Republica Moldova, dupa ce acum doi ani democratii au cedat puterea. In martie anul trecut, Tutu a revenit in tara si s-a predat procurorilor la Vama Leuseni-Albita, fiind dat in cautare de Interpol. Fostul deputat PD este cercetat penal si in Rusia pentru trafic de droguri, in dosar fiind vizat si Plahotniuc. Anterior Tutu a refuzat sa comenteze invinuirile aduse de oamenii legii rusi si a declarat ca nu stie detalii despre dosar.