In jur de 100 de intreprinderi mici si mijlocii au accesat programul 373, lansat acum patru luni de Guvern. Acestia au beneficiat de credite in valoare de aproximativ 400 de milioane de lei, iar cifra este in crestere, spun autoritatile. Antreprenorii spun ca programul le permite sa-si dezvolte afacerea si le ofera avantaje financiare.

Publicat:11.11.2023, 08:14

Din 2015 Victoria Rusnac si sotul ei dezvolta o afacere dulce – un produs din miere naturala combinata cu pomusoare.

Victoria RUSNAC, ANTREPRENOARE: ”Este un produs ca un supliment natural. Pomusoara se usuca la -19 grade, este procesata termic, toate proprietatile sunt pastrate si e ca un antioxidant.”

Potrivit Victoriei, dezvoltarea afacerii lor nu a putut fi posibila fara un credit. Asadar au aplicat la programul investitional 373, lansat de Guvern, iar timp de o saptamana cererea lor a fost aprobata. Familia a obtinut un imprumut in valoare de 2 milioane de lei, bani care au fost investiti in utilaj.

Victoria RUSNAC, ANTREPRENOARE: ”Are patru dozatoare, iar capacitatea de producere este de 3-4 tone de miere in doar 8 ore. Acest utilaj proceseza, ambaleaza, eticheteaza mierea.
Acest program investitional 373 a fost o motivatie, o incurajare pentru noi antreprenorii sa ramanem aici, sa ne dezvoltam in continuare, sa dezvoltam productivitatea intreprinderii si sa contribuim la bugetul statului.”

Familia produce si miere, care in prezent este exportata in Germania, America, Japonia si Canada. 

La patru luni de la lansarea programului 373, circa 100 de intreprinderi mici si mijlocii au accesat credite in valoare de 400 de milioane de lei, iar cifra este in crestere, spun autoritatile.

Companii din sectorul agricol, al sanatatii, transportului, energeticii din diferite regiuni ale tarii au beneficiat de programul 737. Prin intermediul acestui instrument de finantare, Guvernul subventioneaza dobanzile la creditele pentru necesitatile investitionale ale intreprinderilor cu pana la 3% la creditele in valuta straina si 7% la creditele in lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.