Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca statul va trebui sa-i achite fostului procuror general Alexandr Stoianoglo 3600 de euro drept prejudiciu moral. Cauza vizeaza pretinsa imposibilitate a Procurorului General de a contesta suspendarea sa, care a fost determinata de procedurile penale initiate impotriva acestuia.

Publicat:24.10.2023, 11:40

Alexandr Stoianoglo se afla acum sub control judiciar. Acesta a fost retinut la inceputul lunii octombrie 2021 si tot atunci a fost suspendat din functie, dupa ce in biroul de serviciu, dar si in locuinta sa au avut loc perchezitii. Acesta este invinuit de abuz in serviciu, depasirea atributiilor, corupere pasiva si darea de informatii mincinoase. 

Pe 23 mai 2022, Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat raportul Comisiei de evaluare si a acordat calificativul “nesatisfacator” activitatii procurorului general suspendat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.