Chiar daca sunt plecati din tara, au petrecut ca acasa. Este vorba de mai multi moldoveni stabiliti in Marea Britanie care in ajun de Sfantul Vasile au imbracat costume nationale, au pregatit bucate traditionale si si-au dat intalnire la o sezatoare ca pe vremuri.

Publicat:14.01.2020, 19:00

Cu sarmale, placinte, vin fiert, dar si muzica traditionala moldovenii stabiliti in Marea Britanie au sarbatorit in ajun de Sfantul Vasile.

Nu doar s-au prin in hora, dar si-au amintit de indeletnicirile de candva, asa ca s-au intrecut la tors si la dezghiocat porumb. 

”M-am simtit ca acasa, sarmale, izvar, placinte. Ce mai trebuie? Si o muzica buna, nu m-am simtit ca sunt in Londra sau in strainatate, parca sunt acasa.”

”E imbucurator sa vezi ca atatia oameni vin, se intalnesc, discuta, danseaza, in acelasi timp dezvolta prietenii si ne aducem aminte si de traditiile stramosilor nostri.”  

Participantii, dar si organizatorii spun ca astfel ii invata si pe copii despre obiceiurile si traditiile noastre.  

Diana POPUSOI, ORGANIZATOR: ”Participantii s-au implicat cu mult drag si cu multa dedicatie, am bucurat publicul si diaspora prezenta. Ma inspira ca copii nostri trebuie sa vada cultura, sa o cunoasca daca vor sa o continue mai departe.”

Angela PONOMARIOV, AMBASADOAREA REPUBLICII MOLDOVA IN MAREA BRITANIE: ”Sunt nespus de bucuroasa ca ne-am reunit din nou la sezatoarea de Sfantul Vasile, sper si doresc mult sa devina o traditie anula.”

Sezatoarea din ajunul Sfantului Vasile este la cea de-a doua editie.