Culege un vis si fa-l realitate! Este indemnul unei fundatii caritabile din capitala, care a “sadit” un pom al visurilor, adunate de la copiii din familii social vulnerabile. Dorintele micutilor au fost agatate pe ramurile copacului, care se afla in fata sediului fundatiei, iar doritorii le pot citi si indeplini.

Publicat:23.05.2020, 08:00

Diana ANTIR, COORDONATOR PROIECTE EDUCATIONALE:Intotdeauna am visat sa am o bicicleta, dar parintii nu au posibilitatea sa-mi cumpere una.” 

Acest vis a fost scris intr-o casa modesta din satul Petropavlovca din Singerei, acolo unde am mers si noi sa gasim micul autor. Dar am aflat ca nu e doar unul, ci tocmai trei, trei frati - Nicolae, Dumitru si Constantin, care viseaza sa aiba o bicicleta.

Dumitru BALANIUC, ELEV: “Eu imi doresc bicicleta, pentru a aduce lapte si verdeata.”

Copiii merg la centrul fundatiei de caritate, acolo unde fac teme si au activitati. In timpul liber, acestia nu sunt pusi pe distractii, ci de mare ajutor parintilor. 

Nicolae BALANIUC, ELEV: "Il ajut pe tata sa ingrijeasca vacile. O ajut pe mama sa sape."

Parintii celor trei frati nu au un loc de munca si isi castiga banii de paine muncind pe la alti consateni. Castiga putin si abia de reusesc sa se intretina.

Olga BALANIUC, MAMA: "Mai sunt oameni care ne ajuta cu produsele. 

Muncesc cu mine, ii iau, i-am luat la sapat. Acasa imi e frica sa-i las singuri."

Familia nu are posibilitati sa-si rasfete copiii sau sa le indeplineasca dorintele, iar la centrul fundatiei cei trei frati mai uita de problemele de acasa, datorita activitatilor pe care le fac. 

Mihaela RACOVITA, COORDONATOR VOLUNTARI: “Avem 5 centre din Transnistria si Moldova si am rugat cei peste 200 de copii sa ne scrie despre visurile lor, dar sa ne scrie si o motivatie."

Unii copii au fost de-a dreptul ingeniosi.

Mihaela RACOVITA, COORDONATOR VOLUNTARI: De exemplu un baiat se viseaza sa fie vanator de uragane. Isi doreste un fotoaparat pentru a vana uragane. “

Diana ANTIR, COORDONATOR PROIECTE EDUCATIONALE: Visurile sunt foarte diverse, de la cei mai mici cum ar fi un albun de desen, carioci pana la cele mai mari, o casa proprie.”

Campania “Culege visurile copilariei” va incepe pe data de 25 mai si va dura o luna. Asadar, toti doritorii sunt invitati sa faca dintr-un vis - realitate. 

Mihaela RACOVITA, COORDONATOR VOLUNTARI:Copacul va fi la noi in gradina care se afla pe str Gheorghe Asachi 30/1 si asteptam orice doritor.”

Totodata, initiatorii campaniei vor sa identifice si cativa ambasadori ai acestor visuri. Au deja unul, care este un interpret.

Mihaela RACOVITA, COORDONATOR VOLUNTARI: "Am avut tratative cu mai multe personalitati si avem raspuns afirmativ de la Vali Bocghean, si deja 8 visuri au fost culese din copac."