Cladirea „Romanita” din centrul capitalei a fost numita de catre jurnalistii francezi drept „cea mai urata cladire din lume”. Acest lucru a nemultumit-o pe artista Tatiana Fiodorova, care apare drept protagonista in acest film documentar francez. „Filmul aminteste mai mult de groaza anticomunista decat un film de cercetare. Au taiat si au lipit secventele in asa fel incat a schimbat sensul cuvintelor pe care le-am spus in timpul interviului”, spune artista. La scurt timp dupa plangerea depusa, cei de la Arte.TV au redenumit filmul, scrie moldova.org.

Publicat:04.12.2019, 08:43

Artista moldoveanca Tatiana Fiodorova a depus o plangere impotriva canalului francez Arte.TV. Asta dupa ce, la inceputul lunii octombrie canalul a publicat filmul „Moldova. Cea mai urata cladire din lume”, in care Tatiana apare ca protagonista a filmului. Filmul face parte dintr-un proiect francez care vorbeste despre cladirile care au fost construite in era socialista, iar acum sunt abandonate. Insa, Tatiana spune ca nu este de acord cu denumirea filmului si cu unghiul de abordare a acestui subiect in film. 

Cladirea „Romanita” are o inaltime de circa 73 metri. Aceasta este a doua cea mai inalta cladire din capitala, dupa portile orasului. Dintre cele 22 de etaje, 16 sunt locative si gazduiesc peste 300 de locatari. Cu cativa ani in urma, aceasta cladire a atras atentia unei echipe de designeri polonezi care au facut o selectie de constructii din tarile Europei de Est care merita atentie si care cu timpul ar degrada, daca nimeni nu are sa intervina.

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLDOVA.ORG