Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Saran, a fost adus la Inspectoratul national de investigatii, dupa ce a fost retinut in aceasta dimineata intr-o casa parasita din localitatea Durlesti. 

Ultimul update: 14.04.2023, 10:44 Publicat:14.04.2023, 10:44

Intrebat cum a reusit sa isi scoata bratara de urmarire, Saran spune ca foarte simplu, iar casa in care a fost gasit de oamenii legii este a lui. 

Mihail Saran, cercetat pentru escrocherie dupa ce ar fi lasat sute de clienti fara mobila pentru care au platit avans, a evadat acum o saptamana, 7 aprilie, inainte de a reveni in arest in penitenciar. Acesta si-a scos bratara electronica de la picior si a fugit, momentul fiind surprins de camerele de supraveghere. Saran se va alege cu un nou dosar pentru evadare, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de pana la 3 ani.

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen este banuit de escrocherie, infractiune care conform codului penal se pedepseste cu 15 ani de inchisoare. Potrivit PCCOCS, dosarul include 158 episoade infractionale si vizeaza o escrocherie coordonata de acesta si alte persoane terte. In acest stadiu al investigatiilor, prejudiciul estimat este de aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime in Moldova.

Mihai Saran a fost retinut pe data de 19 ianuarie, pe Aeroportul International Chisinau. Procurorii spun ca acesta incerca sa iasa din tara, cu un bilet cu o singura directie - Moscova, desi aparatorii dau asigurari ca el urma sa plece intr-o deplasare de serviciu. 

Acum doua saptamani, presa din romania a anuntat ca si Andriana Brasoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care actiona Bismobil Kitchen Romania, a fost arestata. Aceasta, alaturi de Mihail Saran, fondatorulul companiei Bismobil Kitchen in Republica Moldova, dar si alti parteneri, au pagubit sute de romani cu mobila de bucatarie scumpa, dar care nu a mai fost livrata niciodata. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.