Andriana Brasoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care actiona Bismobil Kitchen Romania, a fost arestata. Aceasta, alaturi de Mihail Saran, fondatorulul companiei Bismobil Kitchen in Republica Moldova, dar si alti parteneri, au pagubit sute de romani cu mobila de bucatarie scumpa, dar care nu a mai fost livrata niciodata. Prejudiciul in Romania este de peste 4 milioane de lei, transmite presa romana

Publicat:31.03.2023, 11:39

Tribunalul din Iasi, Romania, a aprobat cererea facuta de procurorii romani in urma perchezitiilor pe care le-au facut in 28 martie 2023, in toata Romania. S-au facut 42 de perchezitii, cate firme au deschis in Romania Andriana Brasoveanu, Mihail Saran si partenerii lor locali. La Cluj, a fost deschisa o firma-LSS Partner BK SRL- alaturi de Lorand Soares Szasz, expert in cresterea accelerata a Intreprinderi Mici si Mijlocii, iar procurorii au facut perchezitii.

Cum au fost inselati zeci de romani cu mobilier de bucatarie exclusivist

Cetatenii moldoveni Mihail Saran, asociat unic la Bismobil Kitchen SRL (firma “mama”) si  Andriana Brasoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care lucreaza brandul Bismobil Kitchen, au pus la punct  schema perfecta.

Bismobil Kitchen a infiintat cat mai multe firme pe care facea contracte, peste 40 de SRL-uri (toate cu acelasi administrator – Andriana Brasoveanu). In fiecare oras a facut contract pe alta firma si in felul asta, oamenii au fiecare contract cu alta firma din sirul de peste 40, fiecare cu capital cat de mic posibil, de 200 de lei romanesti, in general. Fiind atat de multe firme, acum e foarte greu sa ii gasesti pe toti si sa stabilesti, ca, de fapt, principalii vinovati de situatie sunt aceleasi persoane. In caz de faliment, clientii nu prea mai au ce recupera.

La Cluj-Napoca, Romania, cei doi au fost asociati cu Lorand Soares Szasz, autoproclamat expert in ”cresterea accelerata a IMM-urilor”. Sfaturile de afaceri au dat gres in acest caz, pentru ca in 21 noiembrie 2022 showroom-ul s-a inchis, iar tot atunci Lorand Soares Szasz a iesit din firma care a inselat multi clujeni, care asteptau mobilele de bucatarie si nu au fost livrate nici astazi. Szasz spune ca este nevinovat si ca nu stia de problemele firmei. Cert este ca a iesit din firma chiar in ziua inchiderii showroom.

Procurorii din Iasi au facut perchezitii in 28 martie, la 42 de locatii din toata Romania, inclusiv la Cluj: Iasi (13), Brasov (3),Ilfov (3), Galati (2), Bihor (2), Vaslui (2), Arges (1), Bacau (1), Cluj (1), Constanta (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timis (1), Mures (1) si in municipiul Bucuresti (8).

Pana in prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vatamate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.milioane de lei romanesti.

Tribunalul Iasi a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brasoveanu, care a fost plasata in arest la domiciliu. 

Mihail Saran a fost arestat in Republica Moldova

In dosar mai este cercetat si celalalt patron al firmei, Mihail Saran, care este arestat de la inceputul anului in Republica Moldova.

Miercuri, fondatorul Bismobil Kitchen, companie care ar fi lasat fara bani si fara mobila mai multi clienti din Moldova si de peste hotare, a fost eliberat din penitenciar si plasat in arest la domiciliu pentru 20 de zile. Potrivit procurorilor de la crime organizate, decizia a fost luata de magistratii de la Curtea de Apel dupa ce avocatul acestuia a depus un demers de eliberare din penitenciar. 

Mihail Saran a fost retinut in ianuarie la aeroport, in timp ce intentiona sa paraseasca tara, cu un bilet cu o singura directie spre Moscova. La solicitarea procurorilor, el a fost plasat in arest preventiv. Fondatorul companiei este cercetat pentru escrocherie, dupa ce peste 100 de clienti din Moldova si Romania s-au plans la politie ca nu si-au primit mobila pentru care au platit avans mii de euro. Daca va fi gasit vinovat, Saran 
risca 15 ani de inchisoare. El nu-si recunoaste vina.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.