Suspectat de escrocherie, fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihai Saran, a fost eliberat din penitenciar si plasat in arest la domiciliu. Asta dupa ce ieri, magistratii de la Curtea de Apel Chisinau a admis recursul avocatilor fondatorului Bismobil Kitchen in vederea plasarii lui in arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Publicat:30.03.2023, 11:15

Potrivit PCCOCS, prin decizia irevocabila adoptata, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fos plasat in arest la domiciliu.

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen este banuit de escrocherie, infractiune care conform codului penal se pedepseste cu 15 ani de inchisoare. Potrivit PCCOCS, dosarul include 158 episoade infractionale si vizeaza o escrocherie coordonata de acesta si alte persoane terte. In acest stadiu al investigatiilor, prejudiciul estimat este de aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime in Moldova.

Mihai Saran a fost retinut pe data de 19 ianuarie, pe Aeroportul International Chisinau. Procurorii spun ca acesta incerca sa iasa din tara, cu un bilet cu o singura directie - Moscova, desi aparatorii dau asigurari ca el urma sa plece intr-o deplasare de serviciu. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat in arest preventiv pentru 20 de zile

La data de 28 ianuarie, cinci persoane, trei barbati si doua femei din cadrul companiei, cu rol de contabili si agenti de vanzare, au fost retinute, in urma a 19 perchezitii la sediul Bismobil Kitchen, firma care produce mobilier pentru bucatarie.

Pe 8 februarie, politistii si procurorii au descins, din nou, cu perchezitii la mai multe persoane vizate in dosarul escrocheriilor comise de compania Bismobil Kitchen. Astfel, au fost gasite si ridicate documente contabile, inscrisuri de ciorna, telefoane mobile, purtatori electronici de informatie pe care se pastreaza urmele infractiunilor, contracte, facturi si alte obiecte care au importanta pe cauza penala.

Pe inceputul lunii martie, fondatorului companiei Bismobil Kitchen, Mihai Saran, i-a fost prelungit arestul cu inca 30 de zile. Informatia a fost confirmata atunci pentru PRO TV de purtatorul de cuvant al PCCOCS, Emil Gaitur.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.