Unul din avocatii fondatorului companiei Bismobil Kitchen, Mihail Saran, a declarat ca clientul sau nu a fugit cu masina lui, asa cum au anuntat anterior oamenii legii. Avocatul Alexandru Bot spune ca astazi impreuna cu clientul sau au plecat de la Judecatoria Ciocana, ulterior acesta l-a lasat in apropierea Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” din capitala pentru ca Saran sa plece mai departe acasa. Mai mult decat atat, avocatul ne-a spus ca Saran a anuntat autoritatile ca pleaca acasa si nu va fi la pronuntarea decizie. Declaratiile au fost facute de Alexandru Bot pentru PRO TV. 

Ultimul update: 07.04.2023, 14:09 Publicat:07.04.2023, 13:42

„A plecat impreuna cu mine, fiind in masina mea si o sa explic, dumnealui nu mi-a furat masina, in spatiul public este informatia ca ar fi sustras masina mea sau a colegului meu. Nu stiu de ce ei fac asta, dar este o informatie falsa. Ultima data cand l-am vazut a fost astazi la orele 9.40 - 9.45, la Universitatea de medicina. A urcat cu mine in masina, a sunat autoritatile care monitorizeaza deplasarea lui si i-a informat ca urmeaza sa plece acasa, il monitorizeaza online cu bratara. L-am lasat la universitate, a zis ca pleaca pe jos mai departe acasa sau cu transportul public nu cunosc”, ne-a povestit Alexandru Bot.

Avocatul spune ca nu l-a contactat, iar despre imaginile in care apare acesta cum isi scoate si arunca bratara electronica de urmarire, Alexandru Bot sustine ca este o decizie care un om matur si le-a asumat. Totodata, aceasta ne-a precizat ca nu cunoastea despre planurile clientului sau.  

„Nu, cu certitudine nu. Nu este o decizie care ar face bine apararii. Am primit apel deja si de la politie, mi s-a solicitat sa comunic datele de la automobilul meu”, a adaugat Alexandru Bot. 

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen a evadat, dupa ce urma sa revina in penitenciar, asta dupa ce astazi, magistratii de la Judecatoria Ciocana au acceptat demersul procurorilor prin care au cerut inlocuirea arestului la domiciliu in arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit PCCOCS, acesta, a fost astazi la sedinta, insa, nu s-a prezentat la pronuntarea incheierii judecatoresti. In schimb, dupa sedinta de examinare a demersului procurorului, pana la pronuntarea incheierii, invinuitul s-a deplasat in parcul Dendrariu din capitala. Acolo, acesta a fortat si a inlaturat de pe corp bratara electronica in baza careia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina in care era imbracat, pentru ca sa nu fie recunoscut si a evadat. 

Ulterior, oamenii legii au anuntat ca fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Saran, a fugit intr-o directie necunoscuta, folosind masina avocatului sau. Contactati de PRO TV, avocatul lui Mihai Saran ne-a spus ca nu a vorbit cu acesta si nu stie unde se afla. 

Luni au avut loc noi perchezitii la fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihai Saran. In contextul in care procurorii PCCOCS, au anuntat ca dupa ce a fost eliberat din penitenciar si plasat in arest la domiciliu, Saran ar fi exercitat presiuni asupra martorilor si ingerinta in desfasurarea urmaririi penale. In acest sens, procurorii PCCOCS au depus la Judecatoria Ciocana un demers in care au solicitat inlocuirea arestului la domiciliu in arest preventiv pentru 30 de zile. Demersul trebuia sa fie examinat ieri, sedinta insa a fost amanata pentru astazi, dupa ce la sedinta nu au venit trei martori, care Saran a cerut sa fie audiati. 

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen este banuit de escrocherie, infractiune care conform codului penal se pedepseste cu 15 ani de inchisoare. Potrivit PCCOCS, dosarul include 158 episoade infractionale si vizeaza o escrocherie coordonata de acesta si alte persoane terte. In acest stadiu al investigatiilor, prejudiciul estimat este de aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime in Moldova.

Mihai Saran a fost retinut pe data de 19 ianuarie, pe Aeroportul International Chisinau. Procurorii spun ca acesta incerca sa iasa din tara, cu un bilet cu o singura directie - Moscova, desi aparatorii dau asigurari ca el urma sa plece intr-o deplasare de serviciu. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat in arest preventiv pentru 20 de zile

La data de 28 ianuarie, cinci persoane, trei barbati si doua femei din cadrul companiei, cu rol de contabili si agenti de vanzare, au fost retinute, in urma a 19 perchezitii la sediul Bismobil Kitchen, firma care produce mobilier pentru bucatarie.

Pe 8 februarie, politistii si procurorii au descins, din nou, cu perchezitii la mai multe persoane vizate in dosarul escrocheriilor comise de compania Bismobil Kitchen. Astfel, au fost gasite si ridicate documente contabile, inscrisuri de ciorna, telefoane mobile, purtatori electronici de informatie pe care se pastreaza urmele infractiunilor, contracte, facturi si alte obiecte care au importanta pe cauza penala. Pe inceputul lunii martie, fondatorului companiei Bismobil Kitchen, Mihai Saran, i-a fost prelungit arestul cu inca 30 de zile. Informatia a fost confirmata atunci pentru PRO TV de purtatorul de cuvant al PCCOCS, Emil Gaitur.

Saptamana trecuta, presa din romania a anuntat ca si Andriana Brasoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care actiona Bismobil Kitchen Romania, a fost arestata. Aceasta, alaturi de Mihail Saran, fondatorulul companiei Bismobil Kitchen in Republica Moldova, dar si alti parteneri, au pagubit sute de romani cu mobila de bucatarie scumpa, dar care nu a mai fost livrata niciodata. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.