Ministrul Educatiei si Cercetarii, Dan Perciun, a declarat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca 178 de institutii de invatamant general din tara au fost inregistrate pentru a beneficia de imbunatatirea conditiilor de igiena si sanitatie. 

Publicat:19.09.2023, 13:27

Potrivit Ministrului Educatiei, anul acesta au fost identificate circa 178 de institutii unde trebuie de intervenit. 28 au fost deja renovate cu ajutorul consiliilor raionale, 32 - de catre Guvern si UNICEF. Astfel, au mai ramas inca 18 institutii. 

Pana la momentul respectiv, Guvernul a alocat 25 de milioane de lei, iar UNICEF - 4,3 milioane de lei.

In anul 2024, 118 scoli urmeaza sa fie renovate, pentru care Banca Mondiala ofera 85 milioane de lei, iar UNICEF - 58 milioane de lei.

„Trebuie sa recunoastem ca datele de care dispunem nu sunt pe deplin veridice, au fost colectate prin intermediul directiilor raionale, nu intotdeauna exista deschiderea de a recunoastere existenta unei probleme in institutii. De aceasta va fi lansat in aceasta luna un apel repetat de inregistrare a institutiilor care vor sa beneficieze de suport in renovarea conditiilor de igiena si sanitatie”, a spus Dan Perciun.

Pe langa investitiile in infractructura, acesta a mentionat ca in anul viitor se va vorbi si despre problemele de instruire si materiale informative.

Pe data de 8 septembrie, Dan Perciun a anuntat ca a vizitat trei camine de la Universitatea Pedagogica „Ion Creanga”, iar situatia nu este una imbucuratoare. Astfel, caminele studentesti din universitati au primit o suma de 17 milioane de lei pentru modernizare, insa nici pe departe acestea nu corespund asteptarilor si standardelor europene, iar pentru a rezolva situatia sunt necesare investitii financiare semnificative. Potrivit ministrului, pana la final de an vor fi alocate inca 10 milioane de lei.

Citeste si :  „Evul mediu, dezastru. Se achita 1000 de lei pe luna”. Cum arata toaletele unui camin al Universitatii Tehnice din capitala - VIDEO
Citeste si :   Ministrul Educatiei, despre caminele studentesti din capitala: „Am vazut mobilier care nu a mai fost innoit din anul 1971” 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.