Poliția vine cu noi detalii despre bărbatul omorât în sectorul Rîșcani al capitalei. Șeful IGP a declarat pentru PRO TV că bărbatul turc care era liderul unei grupări criminale în Londra și a fugit dintr-o închisoare din Turcia, deținea cel puțin opt identități și se afla în Republica Moldova din 2022.

Ultimul update: 10.07.2024, 16:07 Publicat:10.07.2024, 15:47

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEFUL IGP:  „Putem spune că este vorba despre o acțiune premeditată. Persoana care a fost împușcată se afla în Republica Moldova din 2022, a intrat prin segmentul transnistrean în țară.”

Potrivit lui Cernăuțeanu, bărbatul a fost reținut de poliție atunci și a stat șase luni în arest.

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEFUL IGP:  „La expirarea termenului de șase luni a fost eliberat. Ulterior, a fost reținut repetat, unde s-a aflat până în primăvara anului 2023. În această perioadă, persoana a fost solicitant de azil.”

Mai mult, șeful IGP a declarat pentru PRO TV că bărbatul împușcat deținea cel puțin opt identități.

Astăzi, în jurul orei 11:30, un bărbat care se deplasa pe trotinetă a împușcat mortal un bărbat care stătea la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei. 

Potrivit poliției, victima era un bărbat străin, iar suspectul era acoperit cu mască pe față. 

Autoritățile roagă cetățenii să evite contactul cu acesta, deoarece este înarmat, dar să contacteze poliția dacă îl observă.

Citeste si : Portretul cetățeanului turc, ucis în capitală: A fost liderul unei grupări criminale în Londra și a fugit dintr-o închisoare din Turcia

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.