De-a lungul anilor a realizat sute de interventii chirurgicale si a redat incredere femeilor si barbatilor. Este vorba despre Iulian Balan, medic de succes in domeniul chirurgiei plastice, care reuseste sa faureasca frumusetea cu ajutorul bisturiului. Potrivit specialistului, aceasta ramura a medicinei capata tot mai mult contur in societatea noastra si este din ce in ce mai populara si in randul barbatilor.

Publicat:17.09.2022, 20:55

In sala de operatii, acolo l-am gasit pe Iulian Balan, chirurgul-plastician care a imbracat pentru prima data halatul alb in urma cu 2 decenii.

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: "Medicina m-a ales pe mine. Stiintele exacte ma atrageau toate si a mers ca o sugestie din partea parintilor, profesorilor ca ar fi ok si ai face si la medicina si am zis ca merg sa incerc, mai ales ca aceasta specialitate pentru cineva care a absolvit liceul pare prestigioasa si cumva indepartata, greu de atins si e ca o provocare pentru propria persoana, oare o sa pot? O sa reusesc? Si am reusit!"

A ales sa fie chirurg-plastician pentru ca voia sa schimbe radical viata oamenilor, oferindu-le acestora oportunitatea de a se simti bine in propriul corp si de a deveni mai increzatori. Pe langa dibacie cu care este insezatrat atunci cand ia bisturiul in mana, medicul are si un simt estetic dezvoltat.

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: „ Si odata ce a ajuns persoana respectiva in biroul meu, ma stradui sa determin ce l-a facut sa vina incoace pentru ca sa inteleg care sunt asteptarile sale.”

Iar de rand cu femeile, de-a lungul anilor numarul barbatilor care apeleaza la astfel de interventii este in crestere. 

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: "Pentru femei, cele mai populare sunt operatiile estetice la sani, ulterior pe al treilea loc sunt remodelarile corporale, liposuctia, lipofilling. La barbati, pe primul loc ar fi transplanturile de par, pe al doilea ar fi interventiile chirurgicale la nas si al treilea ar fi interventiile chirurgicale la nivelul ochilor, pleoapele."

Chirurgul spune ca sanatatea si frumusetea se tin strans de mana si reuseste mereu sa gaseasca un compromis cu pacientii sai. 

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: "Chiar acuma am foarte multe solicitari de nasuri foarte inguste, asta vine de peste ocean probabil. In afara de faptul ca eu pot si stiu cum sa fac lucrul acesta eu mai stiu ca un nas prea ingust va avea o respiratie nazala limitata."

Sunt si pacenti care nu se lasa prea usor convinsi. 

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: „Chiar au fost cazuri cand pacienta a fost foarte indignata. Cum, eu am venit la chirurg plastician, eu vreau asta, eu platesc pentru asta, am venit la om care stie sa faca asta, de ce nu vreti?

Si eu ii spun: eu nu ca nu vreau asta, eu fac astfel de operatii, acesta e lucrul meu, e satisfactia mea, e castigul meu, dar vreau sa le fac conform princiipiilor care sunt corecte.”

Iar, alterori, dorinta de o schimbare poate fi destul de ciudata.

Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: „Un pacient mi-a spus ca nu are succes la interviurile pe care le avea pentru un job si el a determinat ca asta e din cauza nasului lui si a venit sa ii schimbam nasul ca sa reuseasca sa ia jobul respectiv.”

Comunicarea onesta cu pacientul, confortul, atentia, loialitatea si respectarea principiilor morale il ajuta sa castige increderea celor care apeleaza la el si il definesc ca unul dintre cei mai buni chirurgi-plasticieni din tara noastra.

EUGEN CONDRATCHI, MEDIC CHIRURG GENERALIST: „Este o persoana sincera, onesta, destul de responsabila de activitatea care o face, dar cel mai mult imi place la dumnealui ca nu se eschiveaza sa ceara ajutor, cand are nevoie de un sfat, fie din alt domeniu de specialitate, fie chiar si din punct de vedere a anilor de munca.”

Pe langa medicina, chirurgului ii place sa alerge, sa zboare, sa calatoreasca si are un vis maret: acela de a ajunge in cosmos.

 Iulian BALAN, MEDIC CHIRURG-PLASTICIAN: „Visez sa ajung in spatiu, asta este linia mai sus de 100 km altitudine, cred ca mai devreme sau mai tarziu am sa o fac.”