Incepe perioada de depunere a dosarelor pentru inregistrarea candidatilor la alegerile locale din 5 noiembrie. La Chisinau, din prima zi, pretendentii au facut rand la consiliul electoral de circumscriptie pentru a prezenta actele. Unii candidati insa si-au trimis reprezentantii sa o faca.

Publicat:19.09.2023, 19:31

De dimineata, in fata primariei Chisinau s-au adunat mai multi candidati desemnati pentru fotoliul de primar al capitalei si membri ai echipei lor.

„-Cine primul va depune dosarul? Este necesitate de a trage la sorti?
- Atunci cu Doamne ajuta."

Primii care au depus actele pentru inregistrarea candidatului au fost reprezentantii echipei partidului PACE. Acestia l-au reprezentat pe colegul lor, Constantin Butucel, care este plecat peste hotare.

Natalia GUZUN, SECRETAR GENERAL AL PARTIDULUI POLITIC PACE:Reprezentam candidatul la functia de primar al municipiului Chisinau, Constantin Butucel. O sa depunem un efort maxim pentru a face acest oras cat mai frumos si pentru viitorul copiilor nostri."

Dupa care, rand pe rand, si alti pretendenti care vor sa lupte pentru fotoliul de primar al capitalei au depus actele. Asadar, Ruslan Codreanu, desemnat de blocul ce-i poarta numele, s-a prezentat de dimineata la consiliul electoral de circumscriptie.

Ruslan CODREANU, CANDIDAT DESEMNAT DE BLOCUL RUSLAN CODREANU:„Sper ca aceste lucrari vor fi despre problemele reale ale orasului, despre canalizarile din '79, despre apeduct, despre constructii haotice, despre lipsa locurilor in gradinite si mai putine zoi.”

A venit cu echipa sa si candidatul comunistilor, Diana Caraman.

Diana CARAMAN, CANDIDAT DESEMNAT DE PARTIDUL COMUNISTILOR: „Cu gandul la dezvoltarea orasului, noi avem toate sansele sa construim un oras dezvoltat si modern. Si, cel mai important, eu am incredere in echipa mea care are experienta."

Si Mihail Bagas, desemnat de partidul Liga Oraselor si Comunelor, vrea sa lupte pentru functia de primar al capitalei.

Mihail BAGAS, CANDIDAT DESEMNAT DE PARTIDUL LOC: „Noi venim cu o idee ca sa mutam piata centrala, gara centrala si gara de centru. Noi vom elibera drumurile. In fiecare zi vin zeci de mii de autocare vin in Chisinau la gara de nord si centru.”

Dar si candidatul desemnat de partidul Democratia Acasa, Vasile Costiuc, care, la fel, a lansat un sir de promisiuni.

Vasile COSTIUC, CANDIDAT DESEMNAT DE PARTIDUL DEMOCRATIA ACASA: „Restructurarea completa a aparatului de functionare a primariei. 
Si cel mai important lucru, primaria trebuie deschisa pentru toti specialistii si administratia Chisinaului trebuie sa atraga tot ce-i mai bun."

Incepand de azi, si candidatii pentru functia de primar de Balti si cei care vor sa devina consilieri municipali sau raionali pot prezenta documentele necesare pentru a fi inregistrati.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.