De maine moldovenii isi pot planifica vacanta mult asteptata si vor ajunge doar pe plajele din Turcia. Incepand cu saptamana viitoare, agentiile de turism au planificate deja zboruri spre Antalya, iar cei care vor ajunge in hotele trebuie sa tina cont de un set de reguli. 

Publicat:30.06.2020, 19:45

Pentru a putea liber ajunge in Turcia, turistii trebuie detina doar biletul la hotel si asigurarea medicala de la noi din tara. Iar la aterizare le este automat verificata temperatura.  

Elena AVRAM, MANAGER LA AGENTIA DE TURISM: Turcia in sfarsit si-a deschis granitele pentru cetatenii din Republica Moldova, vin cu o multime de oferte speciale, cu reduceri, asa incat, pachetele devin disponibile practic pentru toti doritorii de a pleca in vacanta.”

Asigurarea medicala pentru COVID vine din partea turcilor care va costa 15 euro pentru sapte nopti si va acoperi cheltuielile pentru tratament.  

Elena AVRAM, MANAGER LA AGENTIA DE TURISM:Turistii nostri isi pot procura asigurarea medicala care acopera COVID-ul, adica toate tratamentele COVID, inclusiv si alimentatia, spitalul, testele initiale si testele repetate.” 

Odata ajunsi pe teritoriul hotelului, moldovenii vor fi nevoiti sa respecte regulile interne de protectie. Pe langa faptul ca le va fi verificata temperatura si va fi pus la dispozitie dezinfectantul...

 “Turistii nu vor mai putea sa-si ia singuri felurile de mancare de la masa suedeza. La fiecare masa suedeza va fi un angajat al hotelului, care va servi toti turistii.” 

Toate excercitiile si activitatile se vor desfasura in aer liber. De asemenea pe plaja sezlongurile vor fi amplasate la doi metri distanta, iar moldovenii nu vor trebui sa uite nici acolo de distanta sociala.  

Elena AVRAM, MANAGER LA AGENTIA DE TURISM: “Turistii nu sunt obligati sa poarte masti, faptul ca se masoara temperatura, se fac teste chiar si in hotel, asta deja sunt careva masuri care la sigur vor preveni infectarea cu COVID-19.” 

Moldovenii care se vor intoarce in tara pana la data de 15 iunie, vor fi obligati sa stea in carantina 14 zile. Pentru 8 zile in Turcia, ei vor scoate din buzunar aproape 300 de euro de persoana pentru tot pachetul inclus. Plajele din Grecia si alte tari europene, raman in continuare inchise pentru moldoveni.