Alte cateva restrictii se anuleaza de maine. Pietele si centrele comerciale vor activa in regim obisnuit. Vanzatorii ambulanti nu vor mai putea vinde langa piete, iar zonele de agrement si cinematografele raman inchise. Chiar si asa, unele cafenele au anuntat ca se pregatesc de deschidere, iar reprezentanti de la Guvern si primaria capitalei au venit cu informatii contradictorii.  

Publicat:30.06.2020, 19:49

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “De maine pietele din capitala se vor deschide incepand cu ora cinci dimineata si vor activa pana la ora 19. Totodata, comerciantii care isi vand marfa langa piata, nu o vor mai putea facae, intrucat comertul ambulnt este interzis.”

Vanzatorii din Piata Centrala s-au bucurat cand au aflat ca vor avea mai multe ore la dispozitie ca sa-si vanda marfa.  

 “Inchideau portile la ora patru si lumea nu putea sa intre si sa iasa. Mai iese lumea de la lucru, mai intra, mai cumpara ceva, dar asa, la ora cinci noi eram acasa. Trebuie sa lucram, cum lucra piata inainte.”

Vanzatorii ambulanti de langa piata, insa, s-au revoltat ca de maine nu vor mai putea sta acolo.  

“Noi muncim pamantul, noua sa ne dea un loc bun in piata sa putem vinde marfa noastra.

-De maine ce o sa faceti?

-Nu stim, poate o sa ne dea un loc in piata.”

Totodata, de maine, accesul copiilor cu varsta de pana la sapte ani este interzis pe teritoriu pietelor. Astazi, cumparatorii care au venit cu copii la cumparaturi, ne-au spus ce decizia este una negandita.

“Foarte urat ce se intampla la noi in Moldova.  

-Aveti unde sa lasati copiii?

-Nu avem cu cine il lasa, dar singur nu il pot lasa in casa.”

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Si centrele comerciale din capitala revin la un regim normal de lucru. Pana acum acestea functionau de la ora zece pana la ora 17. Totusi zonele de agrement si cinematografele din interior raman inca inchise. Chiar si asa, restaurantele si cafenelele din acest centru comercial se pregatesc sa se deschida maine.”

In timp ce consilierul lui Ion Chicu ne-a spus ca de maine cafenelele din centre pot activa, responsabilii de la primarie afirma ca nu.

Pana pe data de 15 iulie activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, scaldatul in lacurile cu plaja si aflarea persoanelor in locuri publice intr-un numar mai mare de trei persoane, dar si a celor care au peste 63 de ani sunt interzise.