De saptamana viitoare, copiii de la 12 ani se vor putea imuniza anti COVID la orice punct de vaccinare din tara. Imunizarea minorilor va fi realizata la dorinta parintilor care vor semna un act de consimtamant in acest sens. 

Publicat:27.10.2021, 20:40

Ministrul sanatatii anunta ca ordinul urmeaza sa fie eliberat in urmatoarele zile. Intre timp, responsabilii de la toate centrele de vaccinare din tara vor fi informati despre cum va avea loc procesul de imunizare in randul copiilor.

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII: “Ei se pot apropia in orice centru de vaccinare, noi vom transmite toata informatia de la Ministerul Sanatatii. Vor trebui sa semneze un acord si sa semneze ca aceasta initiativa vine din partea lor.” 

Imunizarea minorilor a devenit posibila in tara noastra dupa ce Comitetul National Consultativ de Experti in domeniul imunizarii a recomandat vaccinarea copiilor de la 12 ani, in urma unor consultari. Ieri, si Agentia Medicamentului a dat unda verde la aceasta initiativa. 

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII:“La moment nu exista niciun impediment pentru cei care doresc si au initiativa personala de a-si vaccina copiii din aceasta categorie sa o faca.”

Deocamdata, Pfizer Biontech este unicul vaccin care poate fi administrat minorilor de la 12 ani. Intre timp, mai multe tari, printre care Romania, Italia, Canada si Elvetia, au aprobat deja vaccinarea copiilor de la 12 ani. 

VACCINAREA COPIILOR, POSIBILA DE SAPTAMANA VIITOARE