Caz greu de imaginat in capitala. O femeie ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost stropita cu acid de catre sotul ei. Ea a suferit arsuri grave pe tot corpul. A avut de suferit si fiica acesteia in timp ce incerca sa-si ajute mama, insa viata sa este in afara pericolului. Sotul a fost retinut si a fost internat la psihiatrie, intrucat s-ar fi aflat la evidenta medicului.

Ultimul update: 20.03.2024, 17:45 Publicat:20.03.2024, 17:42

Cosmarul acestei femei de 37 de ani, care a cerut sa ii protejam identitatea, a inceput pe 28 februarie, ziua in amiaza mare. Spune ca tocmai a revenit acasa, dupa ce a munciti doua luni peste hotare.

“Doar am pus valiza jos si m-am asezat pe pat. Dupa care, sotul a iesit si a luat sticla de acid si m-a stropit. Tin minte ca am fugit prin casa, fetita mea alerga pe langa mine. Am iesit afara si am strigat “Chemati salvarea”, mai mult nu tin minte nimic.”

Si-a revenit la terapie intensiva, la spitalul Clinic de Traumatologie si Ortopedie din capitala, fiind in stare critica, cu arsuri grave pe tot corpul.

Elvira FURTUNA, CHIRURG PLASTICIAN, SPITALUL CLINIC DE TRAUMATOLOGIE SI ORTOPEDIE:  “Femeia a fost adusa la noi in stare de sopor, adica precoma. Arsurile sunt adanci, de gradul IV, pe o suprafata de 20%, in regiunea capului, a fetei, a membrului superior drept, umarul, torace, spate, coapsa, ambii genunchi si picioare.”

A avut de suferit si fetita femeii. Copila de 7 ani a primit arsuri pe fata, in timp ce a incerca sa isi ajute mama. Fata este in afara pericolului si a fost externata.

 VICTIMA: “Fetita era la bucatarie. Cand m-a auzit strigand, a venit la mine. Eu, fara ca sa-mi dau seama fugeam spre ea.”

Femeia spune sotul ei, alaturi de care a trait 13 ani si cu care are doi copii este un barbat linistit, desi era la evidenta medicului psihiatru.

VICTIMA:  “N-am avut nici o cearta, nici nu am reusit sa comunicam. El era foarte pasiv. Nu avea nici o activitate. 

-Lucra? 

-Nu. N-am avut conflicte sau altceva. Certuri ca in fiecare familie, dar nu asa ceva.”

Barbatul este cercetat penal pentru tentativa de omor si risca pana la 15 ani de inchisoare.

Diana FETCO, SEFA SECTIEI COMUNICARE SI PROTOCOL, IGP:  Suspectul de 56 de ani a fost retinut. Tinand cont de faptul ca acesta are stabilita o diagnoza, acum se afla sub supraveghere stricta intr-o institutie medicala specializata pana la expunerea specialistilor despre starea sanatatii acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale.”

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:  Pentru a se recupera, femeia are nevoie de mai multe interventii chirurgicale de reconstructie faciala dar si a membrelor afectate. Totodata a inceput sedinte de kinetoterapii, insa despre o reabilitare totala deocamdata este precoce de vorbit.”

Intreg tratamentul este oferit gratuit, de echipa de medici din sectia de Arsuri si Chirurgie Plastica.