Reprezentantii companiei Air Moldova spun ca declaratiile facute de ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale sunt eronate. Mai mult decat atat acestia spun ca au vorbit public de nenumarate ori despre dificultatile sale operationale din ultima perioada, despre cele doua aeronave indisponibile, dar si despre aeronava aflata la deservire tehnica, iar cele trei aeronave europene inchiriate acum vor opera zborurile pana la suplinirea flotei, dar nu doar cinci zile. 

Ultimul update: 15.03.2023, 13:50 Publicat:15.03.2023, 13:36

„Suplimentar Air Moldova a anuntat despre inchirierea a altor trei aeronave Europene care opereaza in prezent zborurile companiei. Aeronavele vor opera zboruri pana la suplinirea flotei si nu este vorba despre cinci zile. Contractele sunt in proces de prelungire. Aeronavele inchiriate continua sa opereze zboruri si in prezent”, au mentionat cei de la Air Moldova.

Totoodata, reprezentantii companiei mentioneaza ca nu au primit inca nicio solicitare din partea Autoritatii Aeronautice Civile privind limitarea vanzarii biletelor pe un termen mai mic decat cel existent in prezent.

„Biletele sunt comercializate pana la 31 octombrie 2023. Insistam ca Autoritatile sa se informeze din prima sursa, direct de la compania aeriana, pentru a evita prezentarea publica a informatiilor expirate, neactuale sau eronate”, au adaugat cei de la Air Moldova.

Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Liliana Dabija, a declarat astazi ca la moment compania Air Moldova nu dispune de nicio nava operabila din cele trei care au fost inchiriate de la diferiti locatori, asta pentru ca doua au fost solicitate sa fie returnate, iar una se afla in procedura de mentenanta. Mai mult decata atat, aceasta a mentionat ca compania se confrunta cu dificultati financiare, iar in acest context responsabilii de la Autoritatea Aeronautica Civila vor solicita chiar astazi limitarea vanzarii biletelor de catre Air Moldova pana in cel mult trei luni. 

Luni, Autoritatea Aeronautica Civila a anuntat ca a demarat o ancheta, dupa ce in ultimele zile, Air Moldova a anulat mai multe zboruri spre si dinspre Chisinau. Reprezentantii Autoritatii au declarat ca vor monitoriza indeaproape situatia curenta a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din februarie si martie curent, pentru a vedea daca deciziile companiei sunt luate cu buna credinta. Tot luni, Air Moldova a anuntat ca a contractat trei aeronave de la companii europene pentru a opera o parte din cursele programate. Asta, dupa ce compania aeriana a spus ca se confrunta cu dificultati operationale, motivul fiind deficienta de flota, iar din aceasta cauza, tot mai multe curse aeriene au fost anulate in ultimele zile. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.