Desi recunosc ca riscul de infectare nu este o joaca, parintii isi duc copiii la tobogane, in parcuri. Unii spun ca nu stiu ca acest lucru e interzis si asta pentru ca nu vad panglici care sa limiteze accesul. Responsabilii de la primarie afirma ca acestea sunt puse zilnic, doar ca oamenii le rup. 

Publicat:23.05.2020, 20:09

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Terenul de joaca din Parcul Valea Trandafirilor este la fel de aglomerat ca inainte de pandemie. Aici nu este nici urma de panglica care ar arata ca accesul este interzis. Asa ca fara masti si manusi, copii sar de pe un tobogan pe altul.”

Unii cu trotinete si biciclete, altii desculti la terenurile de joaca, copiii s-au bucrat astazi de timpul frumos si s-au distrat in parc.

Parintii spun ca nu stiu ca accesul la terenurile de joaca este interzis, mai ales ca nu este niciun semn care sa-i atentioneze.

”Stiti ca ele sunt interzise?

-Nu. Bine, noi o sa stim pe viitor.”

Vitalie Popescu, insa, nu este de acord ca terenurile de joaca sa ramana inchise in aceasta perioada. Asa ca fara masca si manusi, merge zilnic sa se distreze cu fiica sa.

Vitalie POPESCU, PSIHOLOG: ”Nu imi este frica, am citit un articol, sub razele ultraviolete, virusul dispare in maxim doua, trei minute. Din pacate avem niste interziceri, care nu numai ne limiteaza, dar si ne micsoreaza calitatea vietii.”

Responsabilii de la primarie sustin ca terenurile de joaca si cele de sport sunt dezinfectate si pana astazi si ca panglicile care ar arata ca accesul este interzis se pun in fiecare zi, doar ca ele sunt rupte de oameni.

Ilie CEBAN, VICEPRIMARUL CAPITALEI: ”Terenurile de joaca si cele de fitness sunt dezinfectate in continuare, zilnic, de la ora opt, pana la ora 11. Ele sunt ingradite astfel ca sa nu fie accesibil, dar oricum sunt copii acolo. Ele se pun, dar se scot, de asta este destul de complicat.”

Politistii ne-au spus ca parintii nu risca amenzi, ci doar sunt atentionati ca nu au voie sa-si duca micutii la terenul de joaca. Totodata, dau asigurari ca intreprind masuri pentru a limita accesul la tobogane, desi astazi, in parc, nu am vazut niciun om al legii.