Accident cumplit la Drochia. Doi frati, de 14 si 16 ani, au murit dupa ce motocicleta pe care se aflau s-a izbit intr-o placa de beton. Politia afirma ca tragedia s-a produs din motiv ca baietii circulau cu viteza excesiva. 

Publicat:25.11.2021, 19:59

Tragicul accident s-a produs noaptea trecuta, in jurul orei 23, in satul Chetrosu. Mama copiilor povesteste indurerata ca baietii se duceau la o statie Peco pentru a-si face plinul, dar nu s-au mai intors. 

DOINA DASCAL, MAMA MINORILOR:“S-au dus la o fata, o prietena de-a lor. I-am chemat acasa. Le dadeam voie sa se duca, dar nu cu somnul, acasa. A venit cu un verisor de-a ei, care a venit nu stiu de unde, si au stat aici. M-au chemat si cand m-am dus nu i-am mai…”

Familia avea trei copii, spun localnicii din satul Suri, unde locuiau victimele. Tragedia a socat tot satul.

“Doamne fereste, jale mare, doi copii sa scoata din casa. Locuiau acolo.”

“A pierdut doi copii, doi flacai, sa-i aduca intr-un sicriu. Necaz mare.” 

Baiatul de 16 ani era student la Colegiul de Studii Integrate din Drochia, iar cel de 14 ani – elev, la scoala din sat.

STELUTA SPOIALA, DIRECTORUL GIMNAZIULUI:“Familia traieste clipe groaznice, noi suntem solidari cu familia. Am vorbit azi dimineata cu elevii, ei sunt la curent cu cele intamplate. Imi pare rau ca un caz dramatic trebuie sa fie dat drept exemplu elevilor ca sa aiba grija de sanatatea lor.”

Oamenii legii anunta ca pe marginea acestui caz a fost pornit un proces penal.

INA MOSCALIUC, OFITER DE PRESA INSPECTORATUL DE POLITIE DROCHIA: "Mijlocul de transport apartinea unor rude. Politistii urmeaza sa stabileasca daca motocicleta a fost transmisa minorilor sau acestia ar fi luat-o fara permisiunea proprietarilor.”

In primele noua luni ale acestui an, au fost inregistrate peste 1800 de accidente, soldate cu 162 de decese. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul acestora a crescut cu peste 300 de cazuri.