Procuratura Anticoruptie vine cu detalii privind cauza penala in cadrul careia, fostul deputat PDM, Constantin Tutu, a fost acuzat, ca in perioada lunilor septembrie-octombrie 2017, a pretins si primit de la o persoana 20 000 euro, pentru a influenta procurori si judecatori la adoptarea unor solutii favorabile unui invinuit.

Publicat:25.01.2023, 14:36

La 11 mai 2020, Procuratura Anticoruptie a expediat in instanta de judecata cauza penala de invinuire a lui Tutu pe aceste fapte, pentru comiterea infractiunilor de escrocherie si traficul de influenta.

De asemenea, fostul deputat a fost acuzat ca, fiind persoana cu functie de demnitate publica, in perioada 2014-2019, a efectuat cheltuieli in sume mai mari decat veniturile realizate in aceiasi perioada, si ca, pentru anul 2017 si respectiv 2018, a inclus in declaratia de avere si interese personale date false si incomplete asupra veniturilor obtinute.

La 2 noiembrie 2021, Procuratura Anticoruptie a expediat in instanta de judecata cauza penala in privinta lui Constantin Tutu, in care acesta este invinuit pentru imbogatire ilicita si fals in declaratii.

La 8 decembrie 2021, la solicitarea partii apararii, instanta de judecata a decis conexarea cauzelor penale intr-o singura procedura.

Totodata, prin incheierea instantei de judecata din 15 februarie 2022, dupa solicitarea partii apararii de incetare a procesului penal in privinta ex-deputatului pe doua capete de acuzare privind falsul in declaratii, a fost disjunsa cauza penala in privinta acestuia pe capetele de invinuire pentru imbogatire ilicita si fals in declaratii si transmisa pentru repartizare si examinare altui judecator.

Dupa transmiterea cauzei disjunse unui alt judecator pentru examinarea acesteia, din 3 martie 2022, data numirii primei sedinte de judecata pana in prezent, au avut loc 12 sedinte de judecata. Din numarul total, 4 sedinte au fost amanate pe motivul neprezentarii inculpatului sau aparatorilor acestuia si in 4 sedinte de catre partea apararii au fost inaintate diverse cereri.  

La ultima sedinta de judecata din 23 ianuarie 2023, partea apararii din nou a inaintat o cerere, prin care au solicitat transmiterea prezentei cauze penale pentru conexare la cauza penala din care anterior a fost disjunsa.

La moment in privinta invinuitului este aplicata masura procesuala de constringere, obligarea de a se prezenta in instanta de judecata, si masura asiguratorie, sechestrul asupra bunului imobil si a mijloacelor banesti in limita sumei de 800 000 lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.