Este vorba despre o femeie in varsta de 48 de ani. Aceasta sufera de mai multe boli cronice: diabet zaharat, suprapondere de gradul 2 si hipertensiune.

Ultimul update: 07.03.2020, 21:18 Publicat:07.03.2020, 21:18

"Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale informeaza despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou in Republica Moldova.

Pacienta este internata intr-o institutie spitaliceasca strategica, unde primeste tratamentul corespunzator. Aceasta sufera de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 si hipertensiune.

Persoana a fost preluata de la Aeroport, de catre serviciul 112, pe un coridor separat, fiind in stare de sanatate grava, bronhopneumonie bilaterala, cu insuficienta respiratorie acuta, febra, tuse, slabiciune generala, transportata la institutia medicala.

Laboratorul ANSP va efectua o proba suplimentara de reconfirmare.

MSMPS solicita tuturor pasagerilor cursei Wizzair W6, Milano-Chisinau aterizata azi la ora 11.47 sa ramana izolati la domiciliu si sa informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinati si monitorizati.

Miine, incepand cu ora 8.00, va avea loc sedinta nationala extraordinara de Sanatate Publica, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informatiile si masurile care vor fi intreprinse".