O altă tânără a urcat în autoturismul suspectului la 4 zile după dispariția Anei-Maria. Și ea a luat mașina de ocazie pentru a ajunge la Chișinău. Fata a fost surprinsă în autoturismul bănuitului cu ajutorul camerelor de supraveghere, iar poliția a identificat-o astăzi și a audiat-o în calitate de martor. Tânăra a povestit că bărbatul avea un comportament suspect.

Publicat:20.04.2024, 17:58

Tânăra a fost surprinsă de camerele de monitorizare a traficului în calitate de pasager în automobilul bănuitului, cu puțin timp înainte ca bărbatul să fie reținut. Poliția a apelat la ajutorul oamenilor pentru a găsi posibilul martor, care la scurt timp a fost identificat și audiat.

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEFUL IGP: ”Domnișoara din imagine avea, în primă fază, cumva anumite asemănări caracteristice defunctului, chiar unele persoane apropiate ale defunctului ne-au comunicat că este persoana din imagine. Ulterior când s-au făcut recunoașteri și expertize a imaginii am constat că nu este ea. Dar voiam să vedem cine este în acel mijloc de transport.  Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o și am luat legătura cu acea persoană.”

Tânăra a povestit polițiștilor că șoferul avea un comportament straniu, ceea ce a pus-o în gardă.

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEFUL IGP: ”Ea când a urcat în mașină și a mers spre direcția municipiului Chișinău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui, în timpul deplasării, din aceste considerente a sunat prietenul său, care pe toată distanța a stat în comunicare, chiar dacă nu a vorbit tot drumul, în căști era conectat ca prietenul să audă tot timpul de deplasare, pentru că ea a observat anumite trăsături, să spunem așa nesănătoase.”

Tânăra a urcat în mașina de ocazie a bănuitului pentru a ajunge la Chișinău, la 4 zile distanță de la dispariția Anei-Maria, care și ea a urcat în același autoturism pe data de 12 aprilie, iar de atunci nu a mai fost văzută. În acea zi, Ana Maria se întorcea de la o familie, după ce a avut o lecție de meditație cu un copil. Tânăra urma să urce în mașina unui amic de-al iubitului său pentru a ajunge la căminul din Orhei unde locuia. Din motive neclare, Ana-Maria a urcat într-o mașină necunoscută, momentul fiind surprins de o cameră de supraveghere din preajma stației unde a fost văzută ultima oară. La scurt timp, rudele au alertat poliția și au început căutările. Tânăra, însărcinată în a șasea lună, a fost căutată inițial la Orhei.

Au fost implicați zeci de polițisti și voluntari. Au fost inspectate câmpurile, pădurile, râurile și lacurile din preajmă, dar fără rezultat. La 4 zile de la dispariție, poliția a anunțat că a găsit și a reținut șoferul automobilului în care a urcat Ana-Maria.

Ieri, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Bănuitul pledează nevinovat și în cadrul audierilor a declarat că fata a coborât din mașină, tot la Orhei, imediat cum și-a dat seama că a încurcat automobilul. Între timp, la casa suspectului și în automobilul învinuitului au avut loc percheziții, fiind ridicate mai multe probe. Totodată, au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Poliția a postat fotografii cu bănuitul, dar și cu mașinile pe care le avea pentru a solicita ajutorul oamenilor, în special al femeilor, și anume să sesizeze de urgență dacă au avut tangențe dubioase cu tentă infracțională cu acest bărbat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.