Dezinfectantii folositi des usuca pielea mainilor. Cine inca nu a aflat despre asta de cand e pandemie de coronavirus? Dermatologii sunt solicitati zilele acestea ca sa spuna cum sa scapam de arsurile produse de solutiile ce contin alcool. Folositi creme si uleiuri, dar cel mai bine, spalati-va mainile cu apa si sapun in loc sa turanti peste ele dezinfectant.

Publicat:26.03.2020, 22:18

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: "Spalatul des al mainilor, dezifenctare lor, a suprafetelor ce ne inconjoara, ne protejeaza in aceasta perioada, dar ne dezhidrateza mainile. Eu una am venit la medicul dermatolog pentru a afla sfaturi cum ne hidratam, dar si cateva retete sau trucuri pentru a avea mainile ingrijite si pe timp de stare de urgenta."

Veronica VIZDOAGA, MEDIC DERMATOLOG: "Consider ca e suficient doar spalatul pe maini corect, cu un sapun, dupa care aplicarea unei creme hidratante".

Acele lotiuni dezinfectante nu sunt atat de binevenite sunt recomandate dar pentru persoanele care sunt in contact cu banii sua suprafetele. Evitati aceste dezinfectante cand vine vorba de copii.

De aia si sunt acei pasi de spalare a mainilor, jeul de apa elimina de pe suprafata pielii germenii patogeni. 

Mierea e un bun hidratant uleiul de masline si am mai putea pune si o banan pisata.

La suprafata putem aplica si o pelicula ca sa patrunda mai profund sau doar mierea si uleiul de masline.

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: "Cum altfel ne putem hidrata in conditii de casa, poate ne dai o doza de inspiratie pentru cei izolati acasa".

Putem sa apelam la uleiurile care le avem - de floarea-sorelului, de struguri si la crema preferata care poate fi aplicata sub o pelicula ca sa patrunda mai bine in piele. 

Pe o platforma online creata de mai multi medici pentru a oferi consultatii virtuale, intrebari despre problemele de piele sunt din abundenta. 

Urmarind toate intrebarile de pe platforma online au crescut numarul intrebarilor despre ingrijirea pielii si foarte multe persoane, copii au dermatoze ca urmare a utilizarii dezinfectantilor. 

Fiecare vine cu o fotografie in care arata de ce sufera.

Veronica VIZDOAGA, MEDIC DERMATOLOG: "Nu sunt doar poze, multi vin cu intrebarea Am temperatura 37.1. E ceva normal o stare fiziologica care poate sa fie saupoate fi o temperatura cauzata de schimbari hormonale.".

Asadar, stati acasa si spalti-va pe maini cat mai des – sunt principalele sfaturi pe care trebuie sa le urmati in aceasta perioada ca sa va protejati de coronavirus.