De astazi, 1 august, accesul in Aeroportul International Chisinau va fi permis doar calatorilor si personalului aeroportuar,  in acest sens vor fi stabilite coridoare speciale si separate pentru intrare si iesire din Aeroport. Masurile au menirea sa asigure securitatea cetatenilor si a statului Republica Moldova, acestea fiind implementate in urma valului de alerte cu bomba.

Ultimul update: 01.08.2022, 10:01 Publicat:01.08.2022, 09:53

Potrivit Politiei de Frontiera, intrarea in Aeroport se va permite in baza prezentarii tiketului si a documentului de calatorie, acestea vor fi controlate de reprezentantii administratiei aeroportuare. 

Dupa procedura, pasagerul va continua cu inregistrarea la ruta, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de calatorie si cel de securitate, urmand asteptarea cursei in sala.

Totodata, primul filtru de control de securitate va fi la intrarea in Aeroport, unde politistii de frontiera vor asigura controlul scanat al bagajelor de mana, dar si al valizelor.

Astfel, fluxul de pasageri de pe intrare in tara cu cel inregistrat pe iesire din Moldova nu va interactiona, sala de asteptare fiind delimitata. 

La parcarea din fata Aeroportului va fi intersiza stationarea, astfel ca parcarea se va permite doar in locurile special amenajate, unde masinile vir fi verificate si controlate suplimentar. 

De asemenea, vor fi antrenate si echipaje canine specializate in depistarea substantelor interzise si explozive, iar echipaje mixte INSP si IGC vor patrula zilnic in apropierea Aeroportului si vor interveni in asigurarea securitatii aeroportuare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.