Din toamna, salariile din sectorul public vor creste cu 6 la suta. Asta promite premierul Natalia Gavrilita, care mai mentioneaza ca in septembrie vor fi oferite si ajutoare unice, atat pentru functionari, cat si pentru pensionari. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni la postul public de radio. 

Publicat:05.08.2022, 15:03

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Este vorba de o suma de 3 mii de lei ajutor unic in sectorul public pentru cei care au salariu mai mic de 15 mii de lei. Vom veni si cu ajutor pentru pensionari. Vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5 mii de lei. Vom veni cu ajutor pentru copii, vom creste alocatia cu pana la o mie de lei pe luna.”

Premierul promite ajutor si pentru oamenii de afaceri. Astfel, din septembrie, statul va oferi compensatii pentru rata dobanzii la credite. Nu este clar cati bani vor fi alocati in acest sens, iar Gavrilita a promis ca in curand vor fi oferite mai multe detalii. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.