Institutul de Medicina Urgenta anunta, printr-un comunicat de presa remis in adresa ZdG, ca a respectat toate procedurile in cazul tanarului Lucian Craciun, internat in noaptea de joi spre vineri, dupa ce a fost batut in centrul capitalei, scrie ZdG.md

Publicat:27.10.2019, 19:56

Anterior, intr-o declaratie publicata de ZdG, Nicolae Craciun, tatal lui Lucian, afirma ca medicii ar fi reactionat tardiv. „Abia aproximativ peste o ora dupa ce a fost adus Lucian cu ambulanta, la insistenta noastra a fost facuta tomografia. Cand am ajuns la spital, l-am gasit pe Lucian si pe Anton prietenul sau, in carucior, in holul Spitalului de Urgenta, la primul etaj. La intrebarea mea catre medicul de garda privind cauza neintervenirii cu investigatii, avand in vedere starea grava in care se afla fiul meu, capul caruia era insangerat, ochii inflamati si insangerati, incat nu-i putea deschide deloc, buza rupta si dintii de jos distrusi, mi s-a explicat ca inca nu este introdus in baza de date”, declara Nicolae Craciun.

Reprezentantii Institutului de Medicina Urgenta mentioneaza ca Lucian Craciun a fost internat cu urmatorul diagnostic: Comotie cerebrala, gravitate medie; Fractura coroanelor dintilor 3.1, 3.2, 4.1; Echimoze periorbitale profunde, Echimoze si plagi ale tesuturilor moi ale fetei. 

„Primul contact al doctorului urgentist cu pacientul a avut loc in doua minute dupa sosire. Algoritmul de triaj permite 15 minute. Daca excludem deficientele in comunicare cu tatal pacientului, toate procedurile de evaluare, examinare si tratament s-au facut in conformitate cu prevederile actelor normative care reglementeaza deservirea pacientilor in Departamentul de Medicina Urgenta. Aducem scuze tatalui pacientului pentru cele intimplate. Facem apel la rude sa manifeste intelegere si sa permita lucratorilor medicali sa-si exercite functiile de acordare a asistentei medicale urgente pacientilor. Daca analizam cazul, vedem ca investigatia de baza, tomografia computerizata, a fost realizata dupa 15 minute de la sosirea pacientului. Acesta este un timp foarte bun. Este necesar de mentionat ca, in acel moment, in Departamentul de Medicina Urgenta erau in proces de evaluare, examinare si tratament inca 19 pacienti, dintre care unul in zona rosie”, precizeaza institutia, intr-un comunicat remis catre ZdG.

Institutul de Medicina Urgenta a elaborat si un document prin care a prezentat, pe ore, felul cum ar fi derulat evenimentele in cazul lui Lucian Craciun. Va prezentam documentul, integral, mai jos.


Sursa: