Doi moldoveni de 26 si 32 de ani care au fugit dintr-un penitenciar din Bulgaria, anul trecut, au fost retinuti in RM. Ei furau safeuri cu bani. 

Publicat:13.07.2020, 10:50

Potrivit politiei, cei doi au evadat  dintr-un penitenciar din Bulgaria dupa ce au fost condamnati la 4 ani si 8 luni de detentie pentru spargerea mai multor bancomate de acolo.

In urma masurilor intreprinse, s-a stabilit ca acestia actionau pe timp de noapte, doar in zilele de weekend.

Barbatii intrau in centre comerciale si ofici prin geam si stricau lacatul de la intrare.

Ei au luat mai multe safeuri cu bani, iar prejudiciul estimat este de peste 800 de mii de lei.

De asemenea, ei au in palmares mai multe furturi din gospodariile oamenilor, de unde au fost luate atat bunuri materiale, cat si produse alimentare.

In urma perchezitiilor, au fost ridicati bani, munitii, lucruri vestimentare pe care le imbracau in timpul comiterii infractiunilor si alte instrumente folosite in constructie.

Invinuitii sunt anchetati de autoritatile de drept din Ucraina.

In cadrul schimbului de informatii, s-a stabilit ca, figurantii, in comun cu alte doua persoane ar fi patruns in incinta unui complex comercial din orasul Novodnestrovsc, de unde au sustras 3 safeuri metalice in care se aflau mijloace banesti si bijuterii din aur.

Barbatii au fost plasati in arest pentru 30 de zile. Daca vor fi gasiti vinovati, faptasii risca de la 5 la 10 ani de puscarie.

Alte circumstante se stabilesc.