Fostul sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, plasat in arest preventiv pentru 20 de zile, a depus doua plangeri penale privind detinerea ilegala in arest si comiterea mai multor abuzuri in dosarul in care are statut de invinuit.

Publicat:14.01.2020, 18:08

Vasile Foltea, avocatul lui Morari, a declarat ca, clientul sau a fost tinut in arest ilegal timp de doua ore si 45 de minute dupa expirarea termenului prevazut de Constitutie. „Viorel Morari a fost retinut de facto pe data de 10 ianuarie, ora 14.00, insa in documente s-a consemnat ora 15.49. Mandatul de arestare a devenit valabil la ora 16.45, dupa ce a fost pronuntat in instanta. Judecatorul de instructie cel putin nu a mentionat in decizia luata acest fapt. Este un abuz grav, a fost incalcata Constitutia”, ne-a declarat aparatorul.

Avocatul Foltea a mai declarat ca in privinta clientului sau au fost comise mai multe abuzuri, pentru a-l umili. „Ati vazut cum a fost adus la judecata, in catuse, escortat de mascatii de la Fulger. Judecatorul care a pronuntat mandatul nu a precizat unde anume sa fie plasat Morari in arest preventiv. Astfel, procurorii au decis singuri sa-l duca in Penitenciarul nr.13”, a spus Vasile Foltea.

CITESTE MAI DEPARTE PE: Anticoruptie.md