Doua familii se judeca dupa ce un barbat a murit intoxicat de fum in urma unui incendiu. Concubina acestuia este acuzata ca l-ar fi ucis pentru a pune mana pe avere. Aceasta se apara si spune ca totul e o inscenare organizata de copiii barbatului din casnicia precedenta. Astazi procuratura Rascani a trimis in judecata dosarul in care femeia este banuita de omor.

Publicat:13.08.2019, 19:50

Totul s-a intamplat anul trecut pe 31 octombrie. Barbatul de 60 de ani tocmai fusese eliberat dupa ce a fost retinut timp de 15 zile pentru ca a incalcat ordonanta de protectie. Impreuna cu concubina si cativa vecini au sarbatorit momentul, iar mai apoi cei doi au mers la culcare.

Corina COZLOVA: ”Mi se trezise fetita, am mers sa-i iau apa. Am deschis usa de la salon, nu vedeam nimic, am simtit miros de fum, era dens, flacara nu era. Pe el nu l-am gasit. Am auzit zgomot de apa la baie, dar usa era incuiata. Fumul ajungea in dormitor, am luat fetita si am iesit.”

Ulterior aceasta a sunat la 112 si le-a spus despre cele intamplate. Era in jurul orei trei, la sapte femeia, aflata deja in casa parinteasca, este anuntata ca barbatul a murit intoxicat cu fum.

Corina COZLOVA: "Unele surse ne-au spus ca usa la casa era incuiata, dar pe exterior? -In starea in care eram, in mod automat am incuiat-o, nu stiu cum. El avea o pereche de chei in casa. -De ce ati incuiat usa? -Automat.”

Concubina sustine ca timp de opt luni a avut statut de martor, astazi insa Procuratura sectorului Rascani a trimis dosarul in instanta de judecata, ea fiind acuzata de omor intentionat savarsit cu deosebita cruzime. Femeia afirma ca rudele barbatului ar influienta ancheta pentru a o dezmosteni de cota parte din avere a copilului pe care il are cu raposatul. Ca sa-si manifeste nemultumirea, femeia a iesit intr-o conferinta de presa unde a spus despre cele intamplate.

Corina COZLOVA: "Nu am fost in casatorie, nu a lasat testament, nu este logic. Eu nu am avut nevoie de avere. ”Se aud vorbe ca ei cunosc data cand eu voi fi inchisa. Ei solicita sa le fac procura pe cota copilului.”

Dupa ce s-a aflat ca este cercetata in calitate de invinuita de omor, femeia a incercat sa paraseasca tara, a fost insa oprita la aeroport.

Corina COZLOVA: ”Nu am incercat sa fug din tara. Am vrut sa plec sa-i fac un viitor copilului. Fosta familie, fratii solicita sa ma dezic de cota parte a copilului, chiar daca eu acolo nu am un capat de ata.”

Potrivit Procuraturii capitalei femeia ar fi comis omorul pentru a intra in posesia averii barbatului, care avea mai multe conturi bancare si imobile. In acea seara, banuita ar fi asteptat pana barbatul a adormit, apoi a incendiat mai multe bunuri, a inchis geamurile, a incuiat usa si a plecat. Ca sa-si asigure un alibi a sunat la 112, pompierii insa nu au intervenit.

Procuratura a initiat o cauza penala si pentru neglijenta angajatilor de la 112. Expertiza a aratat ca locuinta a fost incendiata intentionat. Dosarul a fost trimis in instanta de judecata. Daca va fi gasita vinovata aceasta risca pana la 15 ani de inchisoare sau detentie pe viata.