Drapelul Uniunii Europene a fost proiectat in aceasta seara pe cladirea Parlamentului, dupa ce Consiliul European a aprobat inceperea negocierilor de aderare a Moldovei la UE. Imaginile video au fost distribuite pe pagina de Telegram a purtatorului de cuvant al Guvernului, Daniel Voda. 

Publicat:14.12.2023, 22:07

„Drumul nostru este IREVERSIBIL in directia marii familii europene! Multumim, Europa, pentru ca ne astepti! Venim!”,  a scris purtatorul de cuvant al Guvernului, Daniel Voda.

Liderii statelor din Uniunea Europene au decis astazi la Bruxelles, inceperea negocierile de aderare cu Republica Moldova si Ucraina. 

Votul pentru Moldova si Ucraina a fost dat de liderii UE fara ca Viktor Orban sa fie in sala. Seful Guvernului de la Budapesta a criticat acordul la care au ajuns liderii europeni in absenta sa, spunand ca Ungaria nu vrea sa fie partasa la aceasta decizie irationala. 

Republica Moldova si Ucraina au primit statutul de tara candidata pentru aderarea la Uniunea European in vara anului trecut.

Citeste si : Maia Sandu, prima reactie dupa ce Consiliul European a aprobat inceperea negocierilor de aderare a tarii noastre la UE. „Succesul de azi este meritul intregii societati” 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.