Dupa accidentul de sambata trecuta in care doi oameni au murit si dupa aparitia imaginilor cu mai multe curse ilegale prin capitala, politia anunta ca lanseaza o campanie de monitorizare a traficului. Timp de zece zile, agentii de patrulare, mascatii de la Fulger si cei de la anticoruptie vor fi cu ochii pe soferi. De ce nu au facut acelasi lucru si pana acum ca sa previna o asemenea tragedie? Oamenii legii au explicat ca au fost ocupati cu masurile luate pe timp de pandemie.  

Publicat:22.05.2020, 21:34

Daniel MAZEPA, SEFUL SECTIEI PREVENIRE DELINCVENTA, INSP: “O parte din cetateni s-au relaxat. Conducatorii auto au simtit libertatea de a se misca cu viteza marita, fara a fi stopati, deoarece politia in aceasta perioada a pus accentul pe a preveni raspandirea bolii.”

Oamenii legii justifica astfel lipsa agentilor de patrulare de pe strazi in ultima perioada si dau vina pe soferi ca au inceput sa circule cu viteza, iar astfel a crescut numarul accidentelor rutiere. Cel mai grav s-a produs saptamana trecuta in centrul capitalei, cand un Audi, care a trecut cu mare viteza la rosu, a izbit un taxi de marca Toyota, si a fost proiectat in alte doua masini. Taximetristul si pasagerul sau au murit. 

Daniel MAZEPA, SEFUL SECTIEI PREVENIRE DELINCVENTA, INSP: “S-au activizat conducatori care conduceau agresiv sau aveau tentative de a organiza curse ilegale. Am analizat si am ajuns la concluzia ca trebuie sa actionam din nou.”

Si cat timp politia a analizat situatia, chiar a doua zi dupa accident, pe internet au aparut imagini in care se vad cateva masini care se intrec pe o strada din sectorul Botanica. 

Astazi, oamenii legii, care ieri au anuntat ca presa nu are acces la briefingul organizat de ei, desi au vorbit in strada si nu au respectat distanta de cel putin un metru, dau asigurari ca vor fi cu ochii pe soferii nedisciplinati. 

Daniel MAZEPA, SEFUL SECTIEI PREVENIRE DELINCVENTA, INSP: “Zece zile politia se va afla pe strazile nationale si locale si zi si noapte. Nu vor fi doar subofiterii de patrulare, vor fi ofiterii de la Fulger… Vom fi peste tot, nu va speriati.”

Pe langa mascatii de la Fulger, vor fi si cei de la anticoruptie.

Daniel MAZEPA, SEFUL SECTIEI PREVENIRE DELINCVENTA, INSP: “Ei vor fi alaturi de noi ca nu cumva sa aveti tentatia sa utilizati relatiile personale cu vreun politist pentru a rezolva anumite cazuri.”

Reprezentantii Inspectoratului National de Securitate Publica au vorbit pe rand, asa ca si microfonul a fost “imprumutat” si doar unul dintre ei a purtat masca.

Pavel APOSTOL, SEFUL SECTIEI ANALIZA ACCIDENTE RUTIERE, INSP: “Vor fi activizate acele automobile capcana, care monitorizeaza. Vom folosi radarele ca sa depistam vetezomanii si pe timp de noapte. Va fi organizata operatiunea pietonul. Si ei vor fi atrasi la raspundere.”

Dupa data de 31 mai, politia va organiza o conferinta de presa in care va anunta totalurile acestei operatiuni