Dupa o pauza de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, Ziua Nationala a Vinului va fi sarbatorita la Chisinau. Doritorii de a degusta cele mai bune vinuri din tara, dar si din bucatele traditionale moldovenesti, sunt asteptati pe 1 si 2 octombrie, in Piata Marii Adunari Nationale. 

Ultimul update: 01.10.2022, 08:16 Publicat:01.10.2022, 08:16

Ceremonia de inaugurare a Zilei Nationale a Vinului va incepe astazi la ora 11:00. Vizitatorii vor avea parte de master-clasuri de olarit, sculptura in lemn si vor putea invata sa tese covoare. 

Sambata, evenimentul se va incheia cu un concert, incepand cu ora 18:00 pe scena vor evolua Pasha Parfeni, baietii de la Zdob si Zdub si Fratii Advahov, dar si Dj Terra Black. 

Ziua Nationala a Vinului este organizata de Oficiul National al Viei si Vinului, Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finantat de USAID si alte companii autohtone. 

Sloganul editiei din acest an a Zilei Nationale a Vinului este „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface”. 

Ultimii doi ani, Ziua Nationala Vinului nu a fost organizata in centrul capitalei. Atunci, din cauza pandemiei de COVID-10, organizatorii au anulat evenimentele care, de obicei, aveau loc in Piata Marii Adunari Nationale si le-au mutat in mediul online. Totusi, vinariile au pregatit programe speciale pentru vizitatori.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.