Elevii pasionati de biologie se pot pregati online pentru Bacalaureat la aceasta disciplina. Cursul, care este gratuit, a fost lansat de Universitatea de medicina din capitala. Peste 200 de elevi s-au inscris la programul organizat in premiera in Moldova.

Publicat:22.02.2020, 19:15

Dumitru din Ungheni este elev in clasa a 12-a. Spune ca este pasionat de biologie si ca vrea sa faca studii in medicina. 

”Visez sa fiu doctor inca de cand eram mic. In general, as vrea sa fac chirurgia.”

Pentru ca a ales biologia ca disciplina optionala la bacalaureat, a decis sa se inscrie la cursul online de pregatire, iar astfel spera ca va lua o nota mai buna la examen.

“Citesc, analizez, dar sunt unele intrebari la care nu pot da raspuns. Am mai intrebat-o si pe profesoara de biologie, dar sunt unele intrebari la care nici ea nu poate raspunde. Si astfel am aflat aici si lucruri noi.” 

Iar Anastasia studiaza la Londra si povesteste ca a aflat de la prietenii ei despre acest curs, la care s-a inscris.

”Deoarece una din variantele posibile este sa studiez medicina anume in Moldova, pentru ca avem o baza foarte buna pentru studii. Acest curs este o oportunitate foarte buna pentru elevii care sunt interesati, ei pot privi aspecte mai profunde a lucrurilor, nu doar ceea ce se invata din manuale.”

Cursul online presupune studierea unor materiale adaugatoare, teste de autoevaluare, 

care permit elevilor sa vada cat de bine cunosc aceasta disciplina. Totodata, ei vor putea participa si la un video chat online unde vor adresa intrebari profesorilor de la Universitatea de Medicina.

Igor CEMORTAN, PROFESOR UNIVERSITAR: ”Cauza principala este nivelul diferit de pregatire al elevilor din diferite zone ale tarii, diferite licee si punctul cel mai slab este ca elevii nu au deprindere de a invata corect. Cursurile sunt pe toate compartimentele biologiei.”

Programul va continua pana in luna mai, iar persoanele care vor finaliza cu succes cursul, vor primi certificate de participare.