Este carantină la un liceu din Cahul, după zeci de elevi şi de profesori au acuzat simptome similare unei intoxicaţii. S-a dovedit că aceștia s-au infectat cu un tip de enterovirus, manifestat prin dureri de burtă, diaree și febră. 6 copii au fost internați în spital iar restul s-au tratat acasă.

Publicat:23.10.2024, 21:01

Potrivit Ministerului Educației elevii și profesorii de la liceul “Dmitrie Cantemir”  din Cahul au început să se simtă rău săptămâna trecută.                 127 elevi, 74 din ciclul primar și 53 din gimanziu și liceu, dar și 19 profesori au acuza dureri de burtă, diaree și febră.

Galina RUSU, SECRETAR DE STAT ÎN DOMENIUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PROFESIONAL TEHNIC: „Atunci când numărul elevilor suspectați cu această viroză a început să crească a fost consultat centrul pentru sănătate publică din Cahul și a fost luată decizia pentru sistarea procesul educațional pentru o săptămână în perioada 18-25 octombrie.”

Potrivit Ministerului Sănătății deși mai mulți copii s-au adresat la medic, doar doi mai ramân internați în spital.

Ion PRISĂCARU, SECRETAR DE STAT AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII: „A fost recomandat adresarea la o instituție medicală pentru consultație. S-au adresat șase copii dintre care la absolut toți li s-a depistat anumite dereglări a tractului gastro-intestinal. La trei din ei le-a fost recomandată internarea în spitalul raional Cahul. Unul a fost externat a doua zi, iar ceilalți doi în stare stabilă se află în continuare sub monitorizare.”

Potrivit Ministerului Educației, elevii s-au infectat cu Enterovirus, iar acum toți sunt acasă sub monitorizarea medicilor, iar de luni urmează să revină la ore.  Enterovirusul este un virus extrem de comun. Exista multe tipuri de enterovirusuri, însă majoritatea cauzează doar boli ușoare.