Incepand cu luna octombrie familiile cu copii nou-nascuti vor beneficia de o indemnizatie lunara de 1000 de lei, despre aceasta a anuntat Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Marcel Spatari. Totodata, va fi implementata plata unei indemnizatii universale lunare pentru toate familiile cu copii, de pana la varsta de doi ani, de care vor beneficia peste 63 de mii de copii din Republica Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul lansarii Programului Familia.

Ultimul update: 21.09.2022, 11:54 Publicat:21.09.2022, 11:54

"Familia cu copii va putea beneficia, la propunerea Guvernului si datorita modificarilor legislative, de o protectie sociala mai extinsa si mai consistenta acordata de stat, fiind largita atat lista categoriilor beneficiarilor de indemnizatii sociale de suport, cat si fiind marita valoarea acestor. Astfel, in aceasta luna, Guvernul a aprobat o schimbare fundamentala in sistemul de prestatii si asistenta sociala. Si anume, a implementat plata unei indemnizatii universale lunare pentru toate familiile cu copii, de pana la varsta de doi ani, sporind numarul beneficiarilor pana la 63 de mii de copii. Acest lucru solicita un buget suplementar pentru acest an, 76 milioane de lei, bagetul va fi majorat deasemenea si pentru anul viitor, pentru a acoperi costul acestei indemnizatii" , a spus ministrul.

Ulterior, Marcel Spatari a mai anuntat si despre faptul ca incepand cu luna octombrie fiecare copil nou-nascut va beneficia suplimentar de o indemnizatie lunara de 1000 de lei.

"Incepand cu luna octombrie a acestui an, fiecare copil nou-nascut in Republica Moldova, va beneficia de o indemnizatie lunara in valoare de 1000 de lei, pe durata primilor doi ani de viata, suplementar la indemnizatia unica la nasterea copilului care este de peste 10 000 mii de lei. Aduc o concretizare ca aceasta indemnizatie este suplementara la indemnizatia pentru cresterea copilului care este calculata in baza de venit al parintelui, astfel spus aceste doua tipuri de suport social acordat familiilor nu se exclud  ci se completeaza" , a mentionat Marcel Spatari.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.