Fara public si fara aplauze, in fata scaunelor goale si a unor portrete - asa a cantat la Sala cu Orga artista Anna Strezeva. Ea a urcat pe scena ca la oricare alt concert, in timp ce in sala nu era nimeni. Printre randuri se aflau doar tablouri cu chipurile medicilor care lupta cu pandemia de coronavirus. 

Publicat:23.05.2020, 08:00

Orga a rasunat in sala in care nu se afla niciun spectator. 

Anna STREZEVA, ORGANISTA:Eu am cantat azi in program ceea ce place publicului, ce m-au rugat pe mine prietenii mei, admiratorii muzicii organice. Eu pentru ei am cantat.”

Intre randurile goale, in loc de public, eru puse pe sttive, portretele unor medici, dar si mai multe lucrari ale pictorului Alex Iordache, pentru a le aduce astfel un omagiu celor care se afla in prima linie in lupta cu pandemia.  

Directoarea Salii cu Orga spune ca stagiunea se va incheia in iulie si spera ca in septembrie sa poata deschide urmaroarea stagiune cu un concert la care sa poata participa si publicul. Pana atunci muzica interpretata de artisti este difuzata on-line. 

 LARISA ZUBCU, DIRECTOR:Fiecare muzician, exerseaza acasa, individual, fiecare are instrumentul, vioara, pian, flaut. Suntem in contact in permanenta.”

Urmatorul concert la Sala cu Orga va avea loc pe intai iunie, atunci cand pe scena vor urca mai multi copii talentati din Moldova. Nici atunci, publicul nu va avea acces in sala.