Specialistii ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova vor reusi sa faca schimb de informatii cu agentii FBI, cu privire la grupurile criminale si teroriste de interes comun. Asta dupa ce ieri, la Chisinau, a fost semnat memorandum-ul de cooperare si schimb reciproc de informatii cu privire la identificarea amprentelor digitale in scopuri de justitie penala si pentru lupta impotriva terorismului de catre ministrul afacerilor interne Ana Revenco si oficiali ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) al SUA. 

Publicat:06.08.2022, 09:58

Totodata, potrivit acestui memorandum, acestia vor face schimb de experienta cu privire la modalitati de detectare si combatere a activitatii criminale prin tehnici de investigare, precum si prin utilizarea metodelor, si tehnologiilor stiintifice.

„Multumesc SUA si FBI pentru increderea acordata si totodata pentru recunoasterea profesionalismului specialistilor din cadrul sistemului afacerilor interne. Iata ca am reusit sa ne tinem de promisiunea de a lucra impreuna, pe care am facut-o anul trecut cu ocazia vizitei in SUA. Acum, avand acces reciproc la mai multe date si informatii, vom reusi sa identificam mai repede suspectii si sa prevenim criminalitatea transfrontaliera, si terorismul. Impreuna suntem mai puternici”, a declarat Ana Revenco, ministrul de interne al Republicii Moldova.

Odata formalizat, memorandum-ul va oferi posibilitatea de a obtine din baza de date a FBI, care are aproape 80 de milioane de inregistrari, rezultate si date cu privire la teroristi, si criminali transnationali cunoscuti sau suspectati in comiterea unor crime. Acest memorandum va ajuta investigatiile, va imbunatati eficacitatea aplicarii legii si va promova siguranta publica. Din anul 2002, in cadrul acestui program al FBI participa peste 50 de tari, care au acces la peste 450 000 date biometrice.

 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.