Fermierii au blocat din nou drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita, dupa declaratiile ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea.

Ultimul update: 13.02.2024, 12:22 Publicat:13.02.2024, 12:15

„Sa nu ne povesteaza Bolea despre piata internationala, avem portul Galati, Giurgiulesti, Reni - trei preturi diferite. Cel mai jos pret este la noi. In 2020 Bolea vorbea despre monopol, acum nu mai exista monopol? Deschideti facebook-ul si uitati-va declatariile doamnei presedinte, domnului Bolea, domnului Grosu, ce vorbesc acum si ce vorbeau atunci. Chiar suntem atat de prosti ca natiune? Chiar asta e viitorul tarii”, a declarat un agricultor.

Astfel, fermierii protestatari isi cer scuze pentru disconfortul oamenilor si agentilor economici, insa spun ca sunt total disperati si blocheaza vama Leuseni - Albita.  

„Nu avem alta iesire”.

Pe 7 feburarie, agricultorii din sudul Moldovei au reluat protestele pentru ca sunt „extrem de capitalizati, presati de creditori si nu vor avea resurse pentru lucrari de primavara”. 

Fermierii vorbesc din primavara anului trecut despre problemele financiare pe care le au pe fondul razboiului din Ucraina, cerand in repetate randul ca Guvernul sa vina cu masuri de sprijin. Responsabilii de la Asociatia Forta Fermierilor spun ca problemele agricultorilor au ramas nerezolvate, chiar daca s-au facut multe promisiuni. De partea cealalta, Ministrul agriculturii da asigurari ca ajutorul va fi oferit in curand.

Citeste si : Motorina oferita gratuit de Romania anul trecut pentru agricultorii moldoveni nu a fost distribuita inca fermierilor. Motivul invocat de autoritati - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.