Fiul fostului politist, impuscat in 2011 de sportivul Ion Soltoianu, este suspectat ca l-ar fi ucis pe tanarul de 29 de ani, gasit ieri fara suflare intr-o padure din Straseni. Acesta ar fi fugit din Moldova, spun unele surse. Apropiatii victimei sustin ca cei doi erau prieteni, iar in acea seara se distrau impreuna si aveau multe arme la ei. Politia a initiat o ancheta si spune ca sunt mai multi suspecti.

Publicat:11.08.2022, 19:13

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: "Crima ar fi avut loc in curtea din spatele meu care se afla in padurea din satul Zubresti. Tinerii s-ar fi distrat aici, iar la un moment dat intre ei s-ar fi iscat un conflict. Astazi nimeni nu este aici."

Tanarul de 29 de ani a fost dat disparut de catre mama sa in dupa amiaza zilei de marti, iar ieri, acesta a fost gasit mort in padurea din Zubresti. Potrivit politiei, tanarul a decedat dupa ce a fost impuscat de 3 ori. Locuinta in care s-ar fi intamplat totul se afla la cativa kilometri de Zubresti, astfel oamenii din sat spun ca nu au auzit impuscaturi si nici nu stiu ce s-a intamplat.

"Noi am auzit, dar cine este si de unde, nu stim, prima data auzim. De a cui sunt tot nu stim. Vorbea lumea prin sat, dar daca e corect sau nu, nu stim."

Seful IGP, Viorel Cernautean, sustine ca politia are mai multe ipoteze in cazul omorului. Una dintre acestea este ca persoana care l-ar fi impuscat pe tanarul de 29 de ani este fiul fostului politist, Ion Stratulat, care in 2011 a fost impuscat mortal de catre fostul sportiv, Ion Soltoianu. 

Potrivit deschide.md, acesta l-ar fi impuscat pe tanarul de 29 de ani cu pistolul care ii apartinea, iar cadavrul l-ar fi dus cu o masina de teren in padure, unde l-ar fi ingropat, iar ulterior, in aceeasi seara ar fi fugit din tara. Ziarul de Garda scrie, citand surse din cadrul organelor de drept, ca suspectul a plecat in Romania cu o alta cetatenie, la o ora dupa ce ar fi comis infractiunea. Informatiile, insa, nu au fost confirmate de politie. Apropiatii victimei spun ca cei doi erau prieteni si ca in locuinta unde s-ar fi intamplat totul erau mai multe arme si grenade. Din imaginile trimise redactiei Pro TV, se vad cateva arme pe un scaun in momentul unei petreceri. Oamenii legii sustin ca investigheaza cazul si ulterior vor reveni cu detalii.