Fostul judecator ucrainean, Nicolae Ceaus, ar avea probleme de sanatate. Avocatul acestuia a declarat ca clientul sau are probleme cu vederea.

Publicat:14.09.2021, 22:45

Potrivit unui canal de telegram, avocatul fostului judecator a spus ca Ceaus are probleme  cu vederea si ca nu poate citi documentele. 
Totodata, acesta spune ca Nicolae Ceaus ar avea si depresie, starea lui de sanatate fiindu-i afectata.

 Nicolae Ceaus a fost rapit la inceputul lunii aprilie din curtea unui bloc din capitala. Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, o persoana a fost retinuta in acest caz, existand suspiciuni ca infractiunea ar fi fost savarsita de cetateni straini care au traversat frontiera de stat cu Ucraina. Recent, politia a anuntat ca a gasit trei masini care ar fi fost folosite in rapirea judecatorului. 

Una dintre ele a fost ridicata in cartierul Posta Veche. Totodata, responsabilii de la PCCOCS au pornit o cauza penala. Si Serviciul de Securitate al Ucrainei mentioneaza ca desfasoara o ancheta penala privind rapirea fostului judecator si trecerea ilegala a acestuia peste frontiera de stat. Ceaus este judecatorul care a fost adus pe ascuns la Chisinau dupa ce a fost prins la Kiev cu mita de 150 de mii de euro pusa in borcane. Acesta a fost retinut in 2017 la Chisinau dupa ce s-a predat politiei, recunoscand ca a trecut ilegal frontiera. Ulterior, Ceaus a cerut azil politic, insa cererea i-ar fi fost refuzata.