Fostul sef interimar al Procuraturii din Cahul a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. El risca 5 ani de puscarie cu privarea dreptului de a ocupa anumite functii.

Publicat:13.02.2020, 12:37

Procurorii anticoruptie au anuntat ca urmarirea penala a fost finalizata, iar dosarul de invinuire al procurorului a fost trimis in judecata.

Barbatul a fost retinut acum trei luni, in cadrul unei urmariri penale, initiate in baza unor investigatii jurnalistice, dar si a unor informatii prezentate de catre SIS.

In 2015, invinuitul l-a tras la raspundere pe seful de serviciu din cadrul IGP, care i-ar fi refuzat sa inceteze o procedura contraventionala, in care era vizata o benzinarie din Cantemir.

Prin urmare, victima a fost pusa sub invinuire pentru depasirea atributiilor de serviciu.

In 2016, dosarul politistului a fost trimis in judecata, fiind achitat, ulterior de instante.

De asemenea, barbatul este acuzat inca de doua cauze penale: una se afla in gestiunea Procuraturii din Cahul, alta la Judecatoria de acolo.

Fiind audiat de procurori, el nu si-a recunoscut vina. Fostul procuror a fost suspendat provizoriu din functie pana la adoptarea definitiva a hotararii pe dosarul in care este vizat.

In prezent, invinuitul este cercetat in libertate, avand interdictia de a parasi localitatea.

Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca pana la 5 ani de puscarie cu privarea dreptului de a ocupa anumite functii pentru 5 ani.