Printre fragmentele dronei de tip Shahed, gasite ieri in apropierea satului Etulia din Vulcanesti, a fost depistata si partea de lupta a acesteia care continea circa 50 de kilograme de substanta exploziva. Incarcatura a fost detonata in aceasta dupa amiaza, anunta politia care a publicat si imagini de la locul actiunii. Intre timp, oficiali de la Chisinau au condamnat atacurile Rusiei asupra Ucrainei, iar presedintele Maia Sandu a facut apel catre comunitatea internationala sa sprijine tara vecina.

Publicat:12.02.2024, 16:48

Acesta este momentul in care politistii au detonat substanta exploziva, gasita printre ramasitele de drona cazute la Etulia.

Diana FETCO, PURTATORUL DE CUVANT AL IGP:  „In contextul cercetarii aprofundate la locul unde au fost depistate piese componente ale unei drone de tip Shahed, colegii nostri din cadrul sectiei tehnico - explozive a politiei au depistat partea de lupta a acesteia, care continea circa 50 de kg de substanta exploziva.”

Potrivit fortelor de ordine, tot perimetrul zonei unde au fost gasite ramasitele de drona a fost securizat. Intre timp, oficiali de la Chisinau au condamnat atacurile Rusiei asupra Ucrainei. Sefa statului a venit cu un mesaj pe platforma X, folosita, cel mai des, de liderii mondiali.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  „Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei loveste aproape de casa, in Moldova ― din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed in sudul Moldovei serveste astazi ca un alt memento dur al realitatii sumbre cu care ne confruntam. Agresiunea Rusiei pune in pericol intregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie sa continue”,a notat Maia Sandu. 

Si Dorin Recean a scris un mesaj pe aceeasi platforma. Premierul a condamnat atacurile recente ale Rusiei impotriva Ucrainei care au afectat din nou si tara noastra, numindu-le nejustificate.

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:  „Investigatia este in derulare. Siguranta publica este asigurata de catre autoritati si nu exista riscuri pentru comunitatile locale”,a precizat Recean. 

Atacul Rusiei impotriva Ucrainei, in urma caruia resturi de drona au ajuns pe teritoriul tarii noastre, a fost condamnat si de ministrul de Externe, Mihai Popsoi. 

Am intrebat reprezentantii ministerului apararii daca drona a fost detectata de radarul pe care l-a achizitionat tara noastra recent, dar nu avem inca un raspuns. Fragmentele unei drone de tip „Shahed” au fost gasite ieri in zona frontierei moldo-ucrainene, in apropierea localitatii Etulia din raionul Vulcanesti. 

Potrivit politiei de frontiera, ar fi vorba de un aparat fara pilot doborat de ucraineni in noaptea de 9 spre 10 februarie, cand Rusia a atacat portul ucrainean de la Ismail. 

Anul trecut in mai multe localitati din tara, aflate in apropiere de granita cu Ucraina, au fost depistate resturi de rachete. Este vorba de cel putin 6 cazuri. In 2022, trei rachete rusesti au survolat ilegal spatiul aerian al tarii noastre, acestea fiind lansate de rusi din Marea Neagra spre Ucraina.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.