Acte false in schimbul a 500 de euro. Trei barbati din Criuleni au ajuns in vizorul politistilor, fiind banuti ca fabricau si vindeau acte false in schimbul unor taxe. Doi suspecti au fost plasati in arest, iar al treilea este cercetat in libertate si coopereaza cu ancheta.

Publicat:12.02.2024, 17:02

Suspectii au varste cuprinse intre 24 si 34 de ani si sunt din satele Isnovat, Miclesti si Stetcani. Acestia s-au pomenit cu mascatii de la Fulger la usa. La domiciliile lor s-au facut perchezitii, ei fiind banuiti ca fabricau si vindeau acte false.

Diana FETCO, SEFA SECTIEI COMUNCARE SI PROTOCOL A IGP:  „Identificau persoane din familii social vulnerabile si le informau despre realizarea actelor de identitate romanesti in vederea accesului la piata muncii din tarile Uniunii Europene.”

Pentru obtinerea acestor acte, suspectii cereau intre 250 si 500 de euro si, de asemenea, promiteau victimelor ca le vor ajuta sa se angajeze la munca. Daca vor fi gasiti vinovati cei trei risca amenda de pana la 32.500 de lei, munca neremunerata in folosul comunitatii sau inchisoare de pana la 2 ani.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.