Gheretele de pe strada Alba-Iulia au fost demontate astazi. Dupa un lung scandal intre proprietarul pietei Delfin si primarie, care a ajuns si in judecata, astazi muncitorii le-au scos de acolo. Vanzatorii sunt nemultumiti, in timp ce functionarii afirma ca era mare mizerie in jurul buticurilor. 

Publicat:29.07.2020, 17:31

Muncitorii au demontat, piesa cu piesa, gheretele cu flori, jucarii si produse alimentare aflate langa piata de pe strada Alba-Iulia. In timp ce, vanzatorii isi strangeau lucrurile plangand, necajiti ca vor ramane fara lucru.  

Ilie GOLUB, SEFUL INTREPRINDERII MUNICIPALE SERVICII LOCATIVE, SECTORUL BUIUCANI: “Pe parcursul anilor s-a depistat ca  aici, tot timpul, e mizerie totala, masini parcate, gunoi. Acum se repara strada Alba-Iulia, se innoieste pavajul, spatiile verzi.”

Iulita Scurtu este pensionara si proprietara unui butic cu flori. Ea spune ca timp de sase ani si jumatate a investit mult mica ei afacere care ii intretinea familia. Acum, cand nu va mai avea ghereta, nu stie cum se va descurca doar cu pensia de 800 lei.  

Iulita SCURTU: “Noi platim impozitele in toata luna, noi lucram prin firma, cu patenta. Noi singuri am facut toate lucrurile astea, suntem cu toate documentele in regula.”

Iar Alexandru Bizgu, care vindea jucarii, isi hranea familia din asta. Acum se gandeste sa arendeze alt loc.  

Alexandru BIZGU: “Eu nu inteleg situatie este, ce face primarul orasului. Eu nu stiu ce o sa fac pe viitor. Am marfa foarte multa, sute de mii de lei. Acum cum demoleaza, mi-e frica sa nu-mi strice toata marfa.”

In timp ce cei de la pretura Buiucani sustin ca aceste constructii sunt neautorizate, administratia pietei spune ca are toate actele in regula pentru gherete.  

Nicolae DOLGARU, DIRECTORUL PIETEI “DELFIN”: “Mai departe o sa mergem in istanta de judecata sa ne aparam drepturile, asa cum prevede legea. Comertul ilegal din fata pietei, care a fost inca in 2009-2010, organizat de comercianti, a fost, prin urmare, legalizat. Am construit o piata de flori, legala, pentru ei, si se platesc taxele legale, asa cum prevede legea.”

Reprezentantii primariei ne-au spus ca dupa ce va fi reparata si amenajata strada, comerciantii vor primi locuri in niste buticuri noi care vor fi instalate vizavi.