Gradina zoologica din capitala are noi locatari. Este vorba de sase pelicani roz, adusi in tara noastra din Ucraina. In schimbul pasarilor rare a fost oferita o zebra. Pana se acomodeaza la casa noua, vizitatorii nu vor putea admira pasarile.

Publicat:10.12.2019, 19:43

Cei 6 pelicani roz au fost adusi de la gradina zoologica din Harkov, Ucraina. La loc nou, pasarile s-au acomodat repede spun angagatii gradinii zoologice de la Chisinau. 

Olga IUZVAC, SEF SECTIE PLANIFICARE STRATEGICA: ”Erau stresati de la inceput, dar in principiu s-au adaptat bine, manaca bine, o pasare mananca in jur la un 1 kg si 800 de grame de peste si starea de sanatate este buna.”

In schimbul pelicanilor, gradina zoologica din capitala a oferit o zebra.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA: ”Noi am incheiat cu ei un contract de schimb, prin care noi ne-am obligat sa le oferim un mascul de zebra de trei ani si jumatate cu numele Marti.” 

In prezent, la Gradina Zoologica din capitala mai sunt 3 pelicani, insa de alta specie.

Pasarile acvatice se afla acum in stare de carantina si sunt separate de restul pasarilor. Pe timp de iarna ele se vor afla intr-un loc special amenajat cu apa si mult peste, iar la primavara vor fi mutate in lacul gradinei zoologice.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA: ”Incaperea se incalzeste, este bazin special, pe jos este fan ce le ofera lor caldura.”

Iar in curand si alte animale, din Rusia, se vor muta la gradina zoologica din Chisinau. 

Olga IUZVAC, SEF SECTIE PLANIFICARE STRATEGICA: ”In primavara noi dorim sa aducem niste pui de ursi de Kamceatka si asteptam acordul Agentiei de Mediu la niste “caini de preerie”, care tot sunt niste animalute tare placute si atragatoare.”

Gradina zoologica din Chisinau face parte din Asociatia Euroasiatica a gradinelor zoologice. Acest fapt ofera posibilitatea de a face schimb cu alte parcuri zoo.