Compania care asigura orasul Sangerei cu gaze naturale cere autoritatilor locale sa conecteze la gaz institutiile publice dupa un anumit program. Moldovagaz spune ca un asemenea indemn nu a venit din partea lor si ca a informat compania ca va furniza necesarul de gaz dupa volumele contractate, astfel nu exista necesitatea de a reduce consumul.

Publicat:19.10.2021, 19:45

Vicepresedintele Consiliului raional Sangerei, Tudor Tutunaru, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca furnizorul de gaze naturale din raion a facut un grafic de conectare la caldura a institutiilor publice. Astfel, gradinitele, scolile, spitalele, dar si alte institutii publice nu vor avea caldura pe tot parcursul zilei, ci doar intr-un anumit interval. 

Tudor TUTUNARU, VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI RAIONAL SINGEREI: “Ei au facut un grafic pentru institutiile acestea si cazanele o sa dea caldura numai in orele acestea. Presiunea este slaba in retelele de gaz si daca scade mai putin de 15 bari se deconecteaza.”

In documentele publicate de Tudor Tutunaru, cei de la Nord Gaz Sangerei explica instituirea acestei masuri prin faptul ca a fost anuntata stare de alerta in domeniul energetic. Pe de alta parte, presedintele Moldovagaz afirma ca nu sunt motive pentru o asemenea decizie, intrucat asigura compania distribuitoare cu volumele necesare. Indemnul intreprinderii a fost doar ca institutiile sa rationalizeze consumul de gaze in perioada de criza.

Vadim CEBAN, PRESEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL MOLDOVAGAZ: “Ceea ce a facut Nord Gaz eu nu stiu. Ei trebuie sa cunoasca ca sunt consumatori protejati. Ei cred ca nu au inteles mesajul. Acum ne implicam noi sa ducem tratative cu Nord Gaz Sangerei ca sa nu fie afectata activitatea spitalelor, liceelor si altor obiecte sociale.”

Responsabilii de la Nord Gaz Sangerei nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne oferi o explicatie.