Gunoistea de la Tantareni s-a aprins si a invaluit in miros intepator si fum inecacios toata zona. Trei echipe de pompieri au venit la fata locului, dar dupa ore intregi, focul nu a fost stins. Autoritatile locale spun ca nu stiu de la ce a pornit incendiul.

Publicat:28.07.2020, 19:09

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Toata gunoistea este acoperita in aceste momente de un fum dens, din cauza vantului este purtat spre satele din apropiere. Chiar si asa autospecialele vin si descarca deseuri aici."

La fata locului s-au deplasat trei autospeciale. Am incercat sa intram pe teritoriul gropii de gunoi, dar accesul nu ne-a fost permis.

“Puteti a mergeti pe la deal s afilmati, da reu nu v dau voie.“

Aceasta femeie locuieste in satul Geamana, iar azi a fost trezita de fumul venit de la gunoiste, care i-a umplut locuinta. Femeia sufera de astm si se plange ca ii este greu.  

Vera JIZDAN: “Azi dimineata noi am vazut asa o fumaraie, te sufoci! Ne sufocam, mirosim tot ce s eaduce din Chisinau. De ce nu se duce la Sadova, la domnul DODOn. Sa miroase el nu noi.”

De stingerea incediului de la gunoiste s-au ocupat pompierii de la Anenii-Noi.  

Vadim BULGARU, PRIMARUL COMUNEI TANTARENI: "Nu stim inca ce s-a intamplat. Am apelat 112. Pana seara se rezolva intreabrea, depinde de vant si temperaturile ridicate. La poligon accesul este restrictionat. Persoanele neautorizate nu au ce face aici.”

Focul nu a fost stins nici pana la aceasta ora, iar autoritatile locale continua sa munceasca.