Guvernul a emis cod portocaliu de alerta nationala de Covid-19, la aproape o zi dupa ce a aflat despre primul caz de coronavirus din tara. Autoritatile ne indeamna sa evitam locurile aglomerate si sa mergem la medic odata cu aparitia primelor simptome. Inca doua persoane suspectate, revenite recent din Italia, au fost supuse testelor, iar rezultatele sunt negative.

Publicat:08.03.2020, 19:53

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII:“Se determina riscul inalt pentru populatia Republicii Moldova cu privire la importul si raspandirea virsusului Covid-19. Se constata gradul de alerta cod portcoliu la nivel national...”

Autoritatile sustin ca este prea devreme pentru anularea evenimentelor publice, dar indeamna cetatenii sa evite locurile aglomerate.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:“Este clar ca riscul este major si nu vizeaza, doar Republica Moldova. Probabilitea ca cazuri vor mai fi e mare.”

Iar cei care se intorc in tara din zonele afectate sunt rugati sa indeplineasca cu responsabilitate fisele epidemiologice, despre starea lor de sanatate.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Este documentul prin care autoritatile noastre pot sa va gaseasca si sa faca legatura cu dumneavoastra. Daca nu va pasa de sanatatea altora, ganditi-va macar la a voastra".

Intre timp, un copil si un adult, intorsi recent din Italia si suspectati de coronavirus, au trecut testul pentru Covid-19, iar medicii au anuntat ca rezultatele sunt negative.